Blog Farah Shahidah: June 2012

shushivid

16 June 2012

she is my besties =D

Assalamualaikomm...
hye peeps..hye stalkers and followers =D
aku datang lagi dengan cerita basi yang siap aku peram ...
akhernya kali ni baru dapat dikeluarkan....

nak cerita lagi pasal sorang kawan baek saya yang omey2 nih...
and aku penah cerita pasal kawan aku nih dalam entry2 yang lepas..okay...
okay her name is Nur Hafizah Kastamin...
since kitorang dah menempuh alam universiti nih....
jarang jumpe padahal umah sekangkang kera je..
heeee....

so bile ade cuti panjang sket cam cuti midsem ke.. or cuti sem teros...
baru lar boleh jumpa-jumpain...jimba-jimbain...
tapi itu pon boley kira ngan jari je bape kali jumpa...
so dah macam vip jugak la kitorang ni nak deal pon take time....


best fren 4 eva and eva..



briefing sket pasal our friendship...hoho....
she is my ex-primary skulmate kat SK Seri Bemban...
and also my ex-secondary skulmate kat SMK Sharifah Rodziah weee =)
so we looks like 'belangkas' laa seperti yang da most people cakap...haha
kalau tak de aku...orang tanya dia "eh mana fasha??"
tak de dia orang tanya aku "eh mana pza??"
begitu lah kami..keh3


order air pe ye?

she is one of my beshfren yang sangat close ngan aku laa...
maybe our friendship yang lama bikin kitorang lagi rapat..hoho..
we shared everything...and dia sangat memahami aku..weee~
bak kata mereka dan keluarga mereka...heheh..
friendship yang dipupuk since sekolah2 ni lagi susah kite nak lupa...
and lagi erat ank dibanding dengan kawan masa universiti or maybe dah keje nanti...


saya pemaluu..

maybe sebab masa time2 sekolah dulu...kita baru nak belajar sesuaikan diri...
nak adapt dengan kawan-kawan sekeliling...
and thats why...orang yang ada sekeliling korang masa korang tengah sebok nak meng'up2'kan diri tu
ialah your bestfriend...huuu...
and kenapa boleh kekal lama?
because she/he yang kenal siapa kamu sebenarnya =)


awk makan ni...

saya makan ni.. 

awak senyumm..saya senyum...

saya senyumm...awk buat ape tuu?

weee ;D



even korang ada berjuta kawan baik sekali pon...
semestinya dalam kalangan kawan2 baik korang sure ada da most ever bestfriend !
so keep up ur ever friendship wokeyh..
even sekarang masing-masing dengan haluan masing...
aku kat Uitm Melaka..dia Uitm Shah Alam...
but we still in good -love-and-care..cehh!hahah


so we having fun hari tu masa cuti seminggu..sempena Cuti Hari Gawai daa...
psssttt...i loveeeee alll my friendss okeyh =D

thanx for reading =)))


04 June 2012

Snow White lagii....

Assalamualikom....=D
hyee peeps...

on 31 Mei lalu... aku mengendate dengan one of my besties..
my exskulmate and merangkap kawan satu diploma ngan aku masa kat Uitm Lendu dulu...
tak ngendate jaoh pon...juz nak tengok wayang semata-mata...

ni laa Janna...weeee


kitorang tengok tak jaoh pon...
juz tengok kat MBO Melaka Mall....
dekat lar jugak ngan umah aku and Janna...
kata nak tengok wayang je pon kan...
kitorang actually nak tengok Dark Shadow 
tapi tak de pulak cite tu...so we all tengok apo yang ada je..
Snow White and the Huntsman =D

aku rasa lar...ni kali ke berapa tah aku tengok cite ala-ala snow white ni...
pernah tengok cite Enchanted - ade jugak pasal snow white..
Mirror Mirror - pon ade snow white..



otw nak masok panggong..click2 jap

weee~~

janna mmg suke bergambo

puteri diana sangat...

nak review sket pasal cite tuh... memang ada kelainan lar jugak dalam snow white kali...
ditambah pulak aku ni memang sangat adore ngan cite fairy tales ni...
pantang ade cite fairy tale rasa nak serbu jugak wayang....
snow white kali ni menekan watak snow white tu sendiri dengan huntsman only..!!
biasanya kalau yang kita sedia maklom..
snow white dengan putera raja kan??
tapi the main castb for cite ni snow white dengan si pemburu tu...

pluss....snow white dimainkan oleh watak Kristen Steward...
pelakon Twilight jugak...
*padahal aku sendiri pon belom tengok twilight... :P
memang dia sangat cantik and gojes tebabomm..
tapi for me...dia tak sesuai watak Snow White kot...
sebab aku imagine kan watak snow white adalah yang sangat cantik and cuteee...
puteh melepak..lembut tapi berani...
tapi not for kristen...hooho..
suara dia cam terlalu aggresive kot..


ni la Kristen Steward itueww 

dalam cite ni jugak menampilkan snow white yang sentiasa comot dlm keadaan comot..hehe..
tak lar sentiasa pakai cantik2 seperti yang kita tau...


antara main cast =D

Watak si pemburu pulak di pegang oleh Chris Hemsworth...
pemburu yang dihantar oleh permaisuri ke Hutan Gelap untuk membunuh snow white...
mulanya aku tengok si watak pemburu tu cam tak ensem langsong..
nampak macam bapak2 orang lar jugak...
so i dont think so yang die bley jadi partner snow white..hahah...

so yang pegang watak permaisuri pulak...
Charlize Theron....mukanya ala-ala Mariah Carey pon ade jugak..wee
watak yg dibawa menjadi sangat...hoho..

so the ending of the movie..u all akan tahu siapakah yang berjaya 
membangunkan snow white dari tidur panjangnyee tuu..
biasalah...kiss is the most powerful larh...kuh3

abes cite aku kureng berpuas hati at the ending of the story...
macam kureng masyuk sket larh...
so nak tau tengok lar sendiri...woot..woot...

kureng puas kot..

janna cam pueh hati jeee

buat2 pueh hati

pegi makan lee...

makan roti je pon

Add caption


tu..tu...poster cite yang kami tgok..tuu

mam roti tapi takde air..heee

kaki posee...serah pada Janna


nak balek dah....time is running out...

thanx Janna for the ride.. =D


THANX FOR READING =)))))

02 June 2012

berendam air panas

Assalamualaikomm guys =D

Masih lagi dalam tajok cerita basi aku...
basi tak basi la..heheh...selasa lepas..on 27th May camtu larh...
it was Cuti Hari Gawai...and aku tak nak buat ape kat rumah...
and suddenly my makcik...merangkap adik ipar mak aku....
which is very closed to me...ajak melepak mandi air panas....
tak jaoh...just kat Kolam Ayer Panas Bemban...

ni la pintu masoknyee

ni adalah antara lokasi menarik lar jugak yang ada kat tempat aku...
boleh lepak-lepak..santai-santai wif family...
sambil berendam with natural punya air panas...
bukan buatan...tapi memang air panas pure yang ada kat kawasan tu...
telah pon ditemui..thats why lar name tempat tu sendiri dinamakan Ayer Panas.hoho


sekarang tempat tu dibangunkan untuk dijadikan antara lokasi
yang patut korang-korang try lar...



ni lar makcik i yang i mentioned earlier td...
from sabahan....


kitorang berendam kat kolah yang paling panas..besh wooo



before ni datang banyak blom diupgrade lagi..tapi now dah byak kolah

yang paling depan sane tu..paling kurang panas..and diikuti dengan yang medium
and yang paling pnas...woo

aku diberitahu air ni akan dicuci setiap hari selasa camtu lar...
so nak pergi bley lar datang hari selasa or rabu...
kalau tak berendam lar kauorang ngan air yang dh hampir keladak..ngee
lebey kurang 1jam lebih jugak kitorang berendam..
sampai merah2 dah kaki aku....



makcik i wif anaknye yang bongsu... Rayyan...
makcik sempat berendam..tapi aku cegan pulak nak berendam...
naju tak bawak leeee

3 orang budak kecik ni..termasok adek aku yg baju oren tu..
berendam sket men lameee lagi

blah2 sni disediakan kolam air mineral...
air tu bagos laa untuk kulit kita..wee
ade gelongsor kuning tu...bajet2 cam kat sunway lagoon laa tuu

dah puas berendam...boleh laa bilas air ngan shower yang disediakan ni...
takkan dah berendam teros2 nak tukar bajuu jee


dekat ngan pintu masok ni ade je kedai jual macam2..makanan..pelampong sume..

actually memang quite fun lar jugak pegi sini...
boleh menghilangkan daki-daki diseluruh badan anda...
boleh dijadikan spa lar for those yang ada kelapangan....
nak buat event pon boley kat sini...
harga amat berpatutan...weeee....


okayh..thanx for readinggg =)



Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign