Blog Farah Shahidah: May 2012

shushivid

31 May 2012

exhibition IBM :D kat KLCC

bismillahirahmanirrahim :D
Assalamulaikom guys ...salam ukhuwah fillah....

new update from me...wee...even dah lepas...hahah
okay...On 25th MAY yang lepas... our kelas BACC 5A..
ada buat trip for International Business (IBM)  ke KLCC..
setelah mereka2 bertungkos lumos mendapatkan  "license " nak buat trip ni..
yang sepatotnya ada jugak plan nak pi Terengganu laa...Cameron Highlands la..
and at the end KLCC mareee...kire okay la jugak tuu...

Trip yang kitorang pegi ni bukan suka-suka hati meronda2
maupon having fun semata-mata..
kitorang pegi ni kira macam project assignment jugak laa..


pukol 8 dah nak kena terpacak dah kat KBM..
pagi-pagi plak hujan lebat..rasa macam..owh mau saja dudok dalam bilik
menyambong mimpi malam tu...
tapi berjalan punya pasal sanggop aje ku redah...


before turon bawah..pose ciket.. 'click'..wee

ni la housemate merangkap clusmates jugak..hee..Marnie..
and si ayu berbaju kurong Pinat..kui3

pk punya pk cemana nak redah ujan ni kang...
lalu Pinat pon jumpe lar mende alah ni...
jadi la daripada takde :P

sekali tengok...ehh buley buat frame laa. 'klik sket sebelom dicampak ke tong sampah..wee

mereka yang sampai jugak akhernye..sume kasi redah ujan...

sampai je kbm..yang hade budak 2 orang ni aje...
ingat aku yang lambat..kui3...
with wawa and ain

sabar tunggu ni..yang mengntok lain..yang lapau jangan cerita larh

ika mohsin..ala-ala Dr.Loo..kui3..and with bakal mak andam..hoho..intan :D
 perjalanan rasanya macam agak lama..
padahal nak pegi key ell je pon..hahah..
akhernya kami sampai jugak..setelah agak lama aku tak jejak kaki ke KL..
OwhmyGod..kenapa lar disaat2 ni...
sampai je sana mesti aku ingat memori2 daun pisang bagai..
*tak mau cerita *_*

depan KLCC..nak tggu ape tah

cewek-cewek...huu

bergerak de dewan apo tah..event tu bukan dalam KLCC puunn..sebolah jo

muka keriangan + sehat bila da sampai..wee..menunngu lagi ni

tu dia..dapat dah goodies bag..masing2 dok tengok apa ade kat dlm..
owh rupanya liquid paper and pemadam..hoho..

dapat name tag jugak...weee...

jalan-jalan..akhernya..dapat jugak company
yang menarik tertarik kau mmg da bomm..
ni la goup IBM sayee...
from left..marnie..den..kila..atenjanna..pinat !

company yang kitorang dok usha tu..from Kemboja..
die buat kraftangan from recycle product by kanak-kanak Kemboja..

jalan-jalan lagi....ehh terjumpe view cntek..
dtg jengok tapi senanye nak tumpang landskap jee..heee

penat punya jalan..ehh dah time kuar rasanya...
actually nametag tu kena return alek..tapi sayo amek jo bawak balik..hehe..
dlm surau..haruss poseee..lalala

ni dah solat..nak cari tempat mengisi pewot..
betapa laparee....
jaoh2 pegi...mam KFC je pon...kat Gajah berang pon boleh dapat..keh2

lepak at bustop depan KLCC..
kumpolkan semua..nak balek dah

actually trip ni quite okayy lar..
penat memang sangat penat...mau patah kaki ni tawaf satu KLCC tuh
cari ini cari itu.....
petang tu jugak kami berangkat pulang ke melaka terchenta!



cheeeseee..heehe..bubyeee

14 May 2012

membe tunang..tumpang lar happy sekali... :D

Bismillahirahmanirahim...

SalamMesraAssharifah...hehehe..
terus guna tagline sekolah aku dulu...wee...
Alhamdulilah dipermudahkan segala urusan hari ini...
actually mau share something..yg mana da best moment aku dan kawan2 sekolah...
even dah lepas..nak jugak story mory kat sini...

okay..back to da point...tanggal 28 hb April..was my close friend punya Engagement Day...
it was sooo fun actually kitorang dapat kumpul2 balek...
and masa tu la teringat moment2 dulu...
ye laa pernah cakap "t tunang kawen jempot ye"
pejam celik pejam lagi celik lagi...now dah sampai dah masa nya..

member aku yg dimaksudkan ialah Siti Khadijah Mohd..dia ni antara kawan2 aku yg sempoi gilakk laa
time2 sekolah dulu..kitorang penah gadoh...penah really close...
leh dikatakan antara kawan2 nakal aku dulu laaa..hahah..
memang sangat besh memory semua tu...
fashapurple.blogspot.com
dijah looks gojes..wee..

Dijah ni ngan aku banyak jugak kenangan kitorang..
memang aku ngan dia gila2...
almaklom sekolah perempuan semua...
memang tak makan saman laa...
dah tak de hiburan kat dalam kitorang buat laa hiburan sendiri...
lagu yang mengingatkan aku ngan Dijah ye laa...
ceh siap nak share yep..hahah...
PUDAR by ROSSA...GANTUNG by MELLY GOESLOW..
berulang2 melalak lagu tu..haha



 and bila die msg aku 
"sha jempot datang umah aku 28 hb ni..."
aku nak tunang laa..
wahh awesome gilaa..terkezut aku..
biar betik kau dijah...
betul la tu...
die nak sangat kitorang datang...
so aku cube lar usahakan untuk datang...
Alhamdulilah..dapat gak peluang tengok membe sendiri bertunang...
it was something yg really exciting gilakk...


gathering ex-cluzmate aku..really have FUN..!!

ni antara kawan sekolah aku yang datang...
sekali tengok eh macam gathering kelas Ar-Razi je...
kelas aku mase form 4,5...
cluzmate dijah yg datang.dua orang je..
with dayang2 sekalian...

aku with hot mama..hee..we all bakal dpt anak buah baru..wee
 walaupun majlis dimulakan agak lambat sikit..but 
kitorang setia menunggu..and meramaikan suasana..cehh..

posing kat hantaran..
makan time

wish u all da best Dijah :D
anyway..aku tumpang gembira ngan kebahagian kawan2 aku..
to Dijah...i wishhh uu..
Congratulation for ur E-day..
and hope u'll happy forever and ever..till hereafter...
AMIN..


your sincerely,
farah shahidah

hye guys...!! i'm backkkk...!!

Bismilahirrahmanirrahim....ehem2..hye..hye..bye..byeee...
setelah sekian lama ana menyepi..now i'm back to arena blogging..keh3.
last post aku pada bulan 5,2011..camtu la..
now sudah masok tahun 2012 wookeeyy...and soooooooOOOoo00 many things
dah happened..nak cerita pon sudah basi..

banyak faktor yang menyebabkan aku menyepi ni... antaranya lah
  1. tenet tak selalu ada..sometime cam biskot.jap ada jap tak da
  2. kurang semangat kot..maybe according to onak duri ranjau badai semua membuatkan ada kalanya aku tak selera untuk berbelogging..ceh
  3. malas pon ada..
  4. kekeringan idea
  5. cepat bosan...
  6. more prefer jd stalker org...weee
  7. blaa...and blaa...hehe
Insyaallah akan datang if takda aral melintang..aku nak terus update belog.. I know aku belom betol2 pandai manage my time lagi..but I'll try..Insyaallah...

for the first entry setelah sekian lama menyepi ni...apa yg aku nak share sket adalah.. lately ni.. aku mula berfikir serius tentang kehidupan..aku cuba untuk perbaiki semua kelemahan2 aku selama ni..and cuba inginkan life yang more better, Insyaallah... entah lah..I guess tak semua people akan faham pe yg aku cuba sampaikan...tapi ni la kenyataannya...

aku tahu tak semudahnya untuk kita berubah ke arah kebaikan..banyak benda yg nak di tempuh..dugaan2 sekeliling ni jangan cakap laa..selalu wat kita tak sedar sometime... mungkin Allah mula mendetikkan hati aku untuk berfikir sematang-matangnya..cuba mengelakkan kesilapan2 aku penah buat sebelum ni..

ya kemungkinan aku agak jahil tentang kehidupan..aku faham tentang hukum2..apa yang boleh..apa yang tak boleh..cukup dengan didikan yg aku sendiri perolehi...tapi beginilah kalau hidup berilmu tapi tanpa amal..
semua orang nak kan life yang sempurna and sentiasa di redhai ALLAH..macam tu jugak aku...bukan senang tapi harus kita cuba..

InsyaALLAH aku cuba perbetulkan kesilapan aku..tak terhitung rasa nya..dunia makin lama makin tua.. waktu jugak makin berakhir..aku pun makin terus dewasa..and sampai bila aku nak di takuk yg sama..?
sebelum aku kejar kehidupan duniawi..sebaiknya aku sedar and faham konsep hubungan antara kita dengan ALLAH..

sekarang aku mula untuk jadi sensitif tentang kehidupan..aku cepat ingin tahu..ingin belajar..and cuba amalkan.. hati aku sangat mula tersentuh bila bercakap tentang akhirat..SubhanaALLAH..aku jadi takut..
apa yang aku harapkan..pendirian aku selepas ni tak berubah..InsyaALLAH..ku akui..sebelum ini aku leka dengan duniawi semata-mata..aku nak cuba imbangkan dua2..Duniawi dan Ukhrawi..

so untuk hari2 yang mendatang ni..kita doakan untuk kebaikan bersama k..  :D..
maafkan jika post2 yang lepas ada merepek meraban..hehe..biasalahh tu..hehe..
I hope pas ni you will enjoy my writing...tak baca tak pe..tengok tajuk pon tak pe..hehe..
peace yaw :D

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign