Blog Farah Shahidah: 2010

29 December 2010

main masak-masak...

hyee..!!!

tetiba buat entry pasal makanan...ngee~~
today masak laksa...yumm3...
i loikee my mom's cooking...!





laksa is my feberet..!!



so si anak dara ini pun belajar laa how to cook laksa sesedap rasa..
haha..makan je tauu..kena lar belajar kan...



penyedap rasa..yummy..yummy



terbaekk...


i think laksa antara makanan paling selamat lar yang boley dimakan..heheh...
di jamin selamat...!
becoz no need minyak bagai....guna ikan semata...
ikan baek untuk otak okayhh....
ikan ada omega yang diperlukan for otak..!!
take note..hehe :)





antu pedas...




ni paru plus hati masak kicap...terbaekk..


as we know...hati and paru tak elok untuk student2 cam aku cam kau orang...
hehe...tapi yang pandai2 ni ramai je makan mende ni aku tengok..hehe...
no komen....belasah ajela kan...jangan banyak2 sudah...sesekali takpe...
buat kang kempunan ler pulak....

hati bagus untuk orang yang kurang darah macam aku...sob3...
cian betol kurang dara...ehh darah....
doesnt mean kena makan hati je tiap2 hari...boley jugak makan kerang contohnya...

huhuh...kau orang rajin2 lar tuntut ilmu masak memasak wif mak kauorang ye...
thanx 4 reading...:)))

28 December 2010

back to the school moments... :)

salam to all dearest followers...

tetiba rasa macam nak kembali balik pada zaman skolah aku dulu...
zaman selebet2 tapi budget cam bagus2..mmuahahah....
kalau boleh sume kenangan sepanjang hidup aku di muka bumi Allah ni...
aku nak share kat dalam belog aku yang tak berapa nak mantap ni...heheh
ye laa..tenet takkan hilang....
belog ni pun dah ibarat buku catatan life aku jugak kan...
ngee~~



okayy...di kesempatan ni aku nak bawak kau orang sume naek mesin masa
yang aku pinjam dari doraemon untuk bawak korang ke zaman beberapa tahun yang lampau...
heheh.....
okay2 amek seat suma..nak berlepas....ngee~~...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
okayy dah sampai...em tak de laa stock banyak pun...
tapi ada larr bape ketol je..sob3...
zaman mase tu enset tak bape nak canggih...
ade camera pun tak bape nak mantap...heheh...
nak bawak kamera pun kena sorok2 laa kan...
itulah lumrah sekolah aku....
sumenye tak boley....hehe..





okayy...rasanya time form5 dah kot...sebok dah nak SPM..
tu kelas cantek sangat tu...hehe


nampak kan pakai sume tudung labuh?heheh...perempuan sume kan??
sebab aku sekolah smk agama sharifah rodziah..kat telok mas melaka..
thats why suma kaum sejenis je skolah sini....
bosan??em tak ada lar bosan sangat...
just rasa dunia dalam skolah tu tak sama macam dunia kat luar..heheh...
memang ler kan...


Masa form1 dapat je tawaran sekolah ni...femly aku pun terus je setuju...
sekolah bagus sape tak nak anak dia masuk kan....
aku nak sekolah biasa2 je..tapi mesti dok asrama....hehe...
tapi peluang dah depan mata...aku terima dalam keadaan terpaksa..
ayarkk..


masuk je skolah ni...awal2 tu aku macam 'culture shock' sket...
ye ar...life kita kat luar cam biasa2 je kan...tetiba kena pulak pakai tudung labuh...
belajar dalam kelas sume nye perempuan....
peraturan ketat giler.....tidur tak cukup...ye laa disebabkan ktorang ni kan junior...
kat sekolah aku ni macam2 adat turun temurun pulak dia buat kan.....

kalau mau cerita memang tak tertaip..hahah...boley bikin gelak guling2 pun ada...
hahah...

zaman aku aktif KRS



Masa form1 aku aktif gila uniform Kadet Remaja Sekolah..
until form5 aku stil jugak aktif....
tak tau la kenapa....time tuh aku minat gila dengan kawad kaki..kem...and semua aktiviti lasak...
macam kepuasan yang orang lain tak penah rasa lar...hehe
aku je lar rasa...of coz la kan...
even aku terpaksa berjemur tengah panas berjam2...
sampai muka naik hitam legam...ada aku kisah???hehe
ye laa zaman sekolah dulu aku tak heran sangat bab jaga muka..heheh


pehh..memang laa sekolah sejenis memang begini....
kau nak buat apa suka hati kau la kan...
disebabkan involve dengan KRS ni..memang banyak lar aku skip kelas...
dengan camping bagai...pertandingan kawad lar....
memori KRS paling manes laa sepanjang aku kat sekolah..hehe



see??asek berkawad...terbakar la muka den..yang golap tu den laa..hahah




kawan2 ku....masing2 bz nak ngadap SPM...



one more thing is.....aku ni kat sekolah memang tak lari daripada jawatan ketua tingkatan..
hahah...bajet cam bertanggungjawab lar kan..hehe
since form2 aku dah pegang jawatan tuh....
until lar form5......walaweyhh..hehe..




ni masa form3...kitorang buat t-shirt kelas...reka sendiri lagi tau..




ni time sebok2 nak menghadap PMR...



masa form3 jugak...




tu aku belah kanan teacher..heheh..bajett




sayang kauorang...:)



sweet memoriesss...
wif teacher akaun yang sangat beshhh in da world...terbaek lar teacher ni...


some peoples said......kenangan yang paling manis kauorang tak boley lupa ialah zaman - zaman time kau orang sekolah....yupp aku setuju sangat lar tu..

kalau diberi peluang sekali lagi untuk pakai baju sekolah...takkan aku lepas kan..hahah..
hahah..pakai lar kau orang baju sekolah...orang sume dah ke depan...heheh...

thanx 4 reading..:))

27 December 2010

jumpe teman lame....

salam :)

kelmarin jiran aku ada kenduri kawen....
nak tak nak aku kena pegi jugak....dekat je kan...bukan jaoh pun...
aku dah tak keluar rumah langsung...heheh....
tu yang dah lame takde amek2 pic ke hape...
berkurun jugak laa...


wink~~



dayah..aku and nadia


ni laa teman sepermainan aku masa kecik2 dahulu kala...heheh...
dah besar2 dah kauorang..hehe...
seumo idop ktorang berkawan..maen2 dulu...aku tak penah amek pic ngan diorang..
first time laa ni..hehe...
kecik2 dulu memang aku banyak kawan....hehe..
tu banyak maen..banyak nakal....



wif nadia...

main masak2...maen rondas....maen kak nam2...*mekap2..hahah...
pastu maen guli...maen zero point...maen baling selipar...
maen tingting....mane nyorok2...maen basikal...
mane pondok2.....owhh sangat banyak...hahah....
windu memory tu,.....
yang besh nye...most kawan-kawan sume tua setahun dari aku...heheh....
tapi besh.....


jaga ank orang jap..


sekarang ni masing2 dah ada haluan sendiri..thats why jarang jumpa...
huu...mase kat umah kawen ni laa dapat chance lepak....:)




wif emak tersayang aku...Hamidah


mak aku selalu risau dengan aku.. dapat anak degil memang begini..hehe
selalu bikin mak kecot perot becoz asek merayau je...
kawan pi sane ikot..pi sni ikot...terjon gaong ikot....*takkan le..

owh sikalang aku tak nyusah kan mak lagi...dun wori...heheh...
aku dok umah je tak kluar2..heheh...


macam blur jap..


sudah lame tak snap2 pic...owh winduunya.....
tu yg pose semacam...wink~~

eh..nak buat jugak...



hi....:)

ramai tegor aku sudah chubby....owhh suda semestinyaa..
dok rumah aje...memang chubby gilaa..
sangat nympah...takpe2 naek sem ni siap la kau...
aku akan musnah kan kechubbyan itu...


hehe tu je yang aku nak ngepet.....hehe

tanx 4 reading....:)

26 December 2010

Saya Blogger Melaka

salam.... :)
pada semua blogger boley laa join
kategori blogger mengikut negeri masing2 kat SINI

yes...aku adalah blogger dari Melaka...

mari check out pasal aku.... :)

nama aku

Farah Shahidah @ farah @ fasha

status aku

bujang terang2 lagi..hehe

cara hubungi aku

add me on
FACEBOOK : farah shahidah
FORMSPRING : farah shahidah
E-MAIL : fasha_capry90@yahoo.com.my

daerah/jajahan

Hang Tuah Jaya

tempat tinggal

Taman Bemban Jaya, Bemban,Melaka.

apa yang menarik di tempat aku

owhh..banyak...antaranya :
kolam air panas bemban

selain itu..Tempat aku berhampiran dengan Ayer Keroh..
so ada banyak ar tempat menarik lagi cam..

Zoo Melaka
Taman Buaya
Melaka Wonderland
MITC
Taman Bunga Seri Negeri
Hutan Rekreasi

and macam2 lagi..:)
jemput datang melaka ye...:)

thanx 4 reading..:))


25 December 2010

BIG surprising..!!

hahh???apa dia??
owhh tak ada pape...
saja gimik....
da latest ni kan PMR punya result dah keluar...
so ni laa masa nak tanya..
sepupu sepapat kita
result diorang bape...
owh tak buleyy sorok2...
mesti kasi tau....
heheh....

wahh..pecah rekod relative aku...
one of my sepupu got 8A's in SPM eh salah PMR,...
muahahah....
owh dulu kunun nya dalam family aku laa yang paling high setakat ni..
tak da laa tinggi mana pun...tinggi ni jugak...
heheh...

dulu PMR aku got 6A's je...sob3..
nak buat camana..dah tak pandai...
eh apehal kau humble pulak...hehe...
alaa.. apa ada dengan PMR kan...??
tak bagi effect pun kat masa depan....
doesnt mean kau slect sekarang...
masa depan kau hancor rite???

anyway congrate to my beloved sepupu....
gua salute la kat lu...
blaja depan tv pun masok je.....
heheh...

end...!! :)

aku terjumpa someone......


today ada wedding jiran aku...ye laa umah dia sederet aku...
selang 5-6 umah...tu still namenya jiran kan???keh3....bukan jiran aje...merangkap sedara bau2 bacang2 plus ada mangga sikit....
umah sikit maen dekat lagi...selangkah berok aje...
tapi aku tak datng menolong rewang pun...ngee~~
apakah??
bagus laa..teros kan tabiat murni kau tu je laa..
besok2 kau kawen tak ada sapa nak datang rewang...
silap2 orang datang bawak perot makan je....keh3...
itulah ayat mak aku kalau dah time kemalasan aku
nak mengikut mak pegi rewang umah orang...
alahh..ape ada hal...sok2 akak kawen tak pakai dah rewang2 segala ni...
kita pakai catering sudeyy...
cett..bajet je laa kau....hahaha....


owhh tidak aku sudah mengepet.. T_T
actually yang kawen tu kakak pada member rapat aku masa aku kecik2 dulu...
time hingusan2 dulu...merayap satu taman....maen rondas...maen guli...maen zero point...
owhh indahnyaa...haha...
so untuk tidak mengecilkan hati dia yang tak berapa nak besar tu...
aku gi laa acara sanding dia malam ni...


kelihatan macam dia agak merajok sebab aku ni cuti dah berbulan
tapi tak kuar umah jengok2 kan muka...
eh buat apa...bukan dia ada pun..haha...
sudah laa wedding kakak dia yang first aku tak gi langsong...
baru ni laa dapat tunjok muka...keh3...

dia pun macam bz gila...dah macam PA tetap dah...
ke hulu ke hilir...maleh aku nak kaco....
ye ar dia kan tuan rumah......
dalam pada aku dudok2 keseorangan plus ngan kebosanan tahap dewa...
suddenly...ternampak ada sorang budak itam.....
tinggi2...kuwus2...ada juling2 air sikit....


eh..macam tenai jerkk..!
owh dia si Nadhir....!
dulu dia penah jadi adik angkat aku...hahah...
hape laa adik angkat...adik2 yang berderet ni pun aku tak terangkat...
nak angkat adik orang...hahah..
but terkezuut gilak...becoz...sudah bertaon tak nampak batang idong...
tah mane dia sorok aku pun tak tau...keh3...


dia still anggap aku hakak hangkat dia ka??
owhhemmjii...tak pa lah...
lupakan je laa zaman kanak2 ribena kita dulu..kakaka..
kau pun ada akak...baye aku lak tuh...
aku pun ada adik..sebaye cam kau..jantina pun same cam kau...

Dengar kata kau hamek Syariah kat U..
wahh...baguss lee...i'm glad to hear that....
ye laa dulu kau kemaen otai kat sekolah kau...
kau laa kata kan...heheh...
and thanx God kau diberi hidayah amek kos tu...
terharu laa jugak kau ada gak tegor aku...
naseb baek kau tak buat idong tinggi...
last2 kau panggil gak aku hakak...
owh terlalu tua rupanya aku..keh3...


owh..owh..dan owh....mata aku pun dah naek ngantok...
maap laa kalau yang baca entry ni ada rasa cm kureng minat kee...
nak buat camna...ni belog saya...hahah..
sayaa tulis mende yang suka hati macik dah pacik plus relatives saya...
so saya akan mengepet2 berdasarkan ape je saya nak ngepet...hoho...
tapi sapa yang baca dan follow blog saya...i lappp u laaahhh... :)

thanx 4 reading...:)

23 December 2010

cerita aku disebalik coklat


salam..:)
suka makan coklat?
pernah tengok tak coklat ni????
tak pernah???
sila usha kat kedai2...ngee~~


aku diperkenalkan dengan coklat ni masa zaman skolah dulu....
heheh...area2 form 5...
ketika itu....aku dah senior....!!
time tuh laa... ramai adik2 bawah umor dok maen admire2 kat kakak2 atas...heeheh..
termasuk la aku...
ade laa beberape adek dok admire jugak kat aku..hahah...
pe yang dia minat aku pun xtau...
but aku appreciate laa jugak....
takkan orang suka kau..kau tak suka pulak kan...heheh...


tak silap aku mase tu ada 3 orang yang admire aku....
tapi yang paling unik sekali ada sorang ni....
budak tu form 3...aku form 5....
aku ni udah le kecik...tapi budak tu jaoh lagi beso dari aku...hehe
bak kate membe aku...kau ni selalu dapat orang yang beso2 dari kau...hahah...
mybe kebetulan.....

budak tu jenis manja2 punya olang...
manje giler woo...tak tau nak explain cmne....
dengan kawan2 dia pon dia manja.....
aku pun tak pasan cmne and bile dia start admire aku..
*uwekss cm geli pun ade..keh..keh..
tapi setiap hari dia bagi aku letter....
macam2 kaler ada....sometimes dia dedicated lagu laa...
macam2 la...through surat..hehe...
and setiap surat mesti dia bagi sekali coklat mars tuh..!


thats why laa aku kenal sama coklat ni...hehe...
aku pun naik pelik...aih budak ni banyak stok coklat mars ke???
punya laa banyak coklat ni dia bagi aku....
silap2 kalau aku kumpol mau gemok makan coklat ni je....
tapi aku seronok laa dapat coklat...
dulu2 kalau sape dapat coklat dari sumone kira cam dapat mende spesel la jugak...

yang buat sedap coklat ni...dia cam coklat cloud9...
sedap tak terperi......


abes je sekolah...aku dah tak dapat laa stok coklat mars lagi...
ye ar dah tak jumpe budak tu lagi kan..heheh...
sape je laa lagi nak bagi aku coklat kalau bukan dia..hehe..
aku tak penah plak perasan coklat tu kat kedai..
hehe....


one day tuh...bapak aku bawak balik hamper siket maen besauu lagi...
hamper tu memang boss dia bagi kat sume pekerje every year...
setiap kali nak raya...
so ktroang memang excited laa tunggu bulan puasa...
becoz tiap tahun bapak aku bawak hamper yang laen2...
tup2...taon abes skolah tu...bapak aku bawak hamper full of cokelat...!!!
owhhh...besh sungggooohh..!!
macam2 jenis cokelat ada...
kau cakap je laa nak cokelat ape...!
see???manyak kan cokelat???


coklat mars yang aku suka tu pun ada wokeyhh..!!!
sangat serunuttt....hehehe....
masa tu laa teringat memori kat skolah2 dulu...
dapat cokelat dari adek admire....
almaklom laa skolah sejenis aje kan..heheh.....


now sudah masuk u....
suddenly...ada sorang lecturer aku tersebut pasal coklat mars lagi...
haihh...upenye coklat mars ni tersangat laa bagus untuk energy katanye....
ohh ye kee...baru tau rupenye.....
nak2 utntuk student macam aku ni...
yang asek mengantuk je keje bila mengadap subjek teori...
so makan laa manyak coklat mars ye...
kasi pomot siket..!!!
dah ada research dah yang mengatakan coklat ni bagus untuk tambah tenaga..!!


so aku pun mengajak kawan2 aku pi serbu JJ..cari coklat ni...
wahh memang ada jual pun kat mane2 kedai..
aku je tak jumpa...tu laa namenye cari pakai idong...memang laa tak jumpe kan..hehe

thanx 4 reading...:)))


21 December 2010

apa ada dengan Hanis Zalikha?

salam my dearest followers..
stalkers...
readers
and so on...heheheh...

Malam ni rasa nak buat entry pasal ada sorang awek yang agak femes ni...hehe...
sure semua blogger dah kenal...sape lagi kalau bukan Hanis Zalikha...peserta Malaysian Dream Girl..uhh xperlu laa nak cerita panjang lebar kan....most peoples knows her very well...!

before ni aku godek2 laa kat tenet pasal dia...aku usha u-tube tengok sume video dia...
hahah..actually nye aku cam tak perasan lak pasal rancangan Malaysian Dream Girl tuh..heheh....
so aku tengok balik ar sume video2 yang ada...kagum laa jugak dengan dia ni..huhu...
masa join Malaysian DreamGirls tu...umor dia baru 17 taon okayy...too young lagi...baru lepas SPM...and 1 more thing yang aku nak salute ngan dia...study dia memang laa tersangat okehh...
she got 5 A's in SPM...Okay what..??kalau sape follow dia pun sure tau yang study dia memang okayh...Dean List..!!..so no wonder laa dah cantek then educated jugak kan... :)
mostly yang masuk pertandingan ni Cina aku tengok...but dia buktikan dia boleh buat...
Mom dia pun tersangat laa support dia...thanx God laa dia lahir2 je dalam femly yang agak sempurna...plus ngan kelebihan yang dia ada... so matured..!!
Hanis ni ada berlakon dalam 1 filem..Momok the Movie....aku selalu dah tengok cite neh...tapi masa tu tak kenal lak sape dia ni..heheh...dia ada berlakon dalam 1 part...bunian... so bile aku usha balik cite ni...kompem dia yang jadi bunian tu..heheh...

see??dia memang blogger yang setia..hehe...rajin jugak laa update blog...mostly entry dia sume berkaitan dengan life dia...dia ni kategori sempoi2 jugak...dah laa hot...sempoi lak uh..baru laa best kan??hihi...Dia antara nama yang tersenarai dalam highest carian Google kat Malaysia ni...
kalah CT..tu pun sebab Ct tak de blog..hehe
hottttt seyhhh...!!! even ada yang kata dia seksi ke ape ke....kita tak boley nilai orang suka hati..huhu...doesnt mean dia ni jahat ke...buat menda tak baik ke kan....
huhu..kalau aku tak join blogging ni aku pun tak kenal sape dia..hehe...actually aku penah ternampak dia masa aku usha u-tube dulu....aku cari tutorial shawl..suddenly terjumpa dia...heheh...dia pun ada wat tutorial jugak....cara shawl yang mom dia pakai..huhu...
then dah ada blog baru laa tau sape dia ni...huhu.....

waa..memang salute laa kat orang cantek then pandai2...pakej lengkap..!!!..bukan sume orang dapat kelebihan camtu kan...??

thanx 4 reading.... :)))

nak cari chalet murah??


salam :)
untuk beberapa hari ni aku tak dapat nak update...
sebab....last week aku pegi Family Day femly mak aku...huhu...
Destinasinya dekat je...kat Kuala Linggi, Melaka...
Actually destinasi sepatutnya kat Port Dickson...
dah booking dah..tapi tarikh yang dapat tu lak tak kena...
ye laa kata femly Day kan...
sure nak sume orang ada....
so last minit pilih je laa yang terdekat kat melaka je..
okayy la tuh...ada laut laa jugak kan...hehe
ni peta nak ke destinasi tuh...kat Inapan Samudera....

see??view yang cantekkk...

ni antara chalet2 yang ada...sume harga berpatutan laa..
tak mahal sangat...and sesuai untuk gathering family...
cam femly aku la...hehe....
femly mak aku je ad 15 orang....plus ngan anak2 plus sepupu sepapat....
ramai giler.....

ni chalet laen lak....
ok what..!! sume ada dalam ni...
ha yang atas ni chalet yang femly aku dudok...
ada siap ngan dapur sekali...
so ktorang dok sini 3 ari 2 malam...
siap masak sume kat sini....
tempat barbeku pun ada....
ha yang ni plak view dari tepi chalet yang ktorang duduk tu...
chalet kat sini under Inapan Samudera....
banyak jenis chalet yang boleh pilih...
nak cam ala2 rumah kampung boley...
umah banglo boley....
cm ktorang pilih banyak2 bilik ni...
mesti ar kan....nak sumbat femly ramai...ke3...

so..sapa2 yang tau tempat ni...or mau cuti kat pantai2 melaka...
boley laa cari kat sini....
keh3..cam promote lak...haha...
ye ar before ni ada orang tanya...pe je ada kat Linggi tu...
ha ni laa yang ada...heheh.....
lepak sini tak kena kos yang mahal pun....
nak buat pape event pun boley....
cam femly aku siap buat sukaneka lagi..heheh...

pe yang aku leh conclude kan...
tempat ni okayh...tak mahal...
memuaskan laa jugak... :)

thanx 4 reading... :)))

16 December 2010

the best fren i ever had..!!

salam :)
sehari suntok aku tak dapat update my blog..
di sebabkan my laptop punya charger sudah rosak.. :(
sedey..tu laa orang ganas jage barang cmni laa...
terpaksa beli baru..
dah laa warranty sudah expired..
kena la jugak beli charger baru
hargenye rm90..mak aihh..
okayyyy..berbalik pada tajok entry...
aku tiba2 teringin cerita pasal one of my beshpren which i ever had..!
namanye ialah.. Nur Hafizah Binti Kastamin..:)
skang ni dia study kat Uitm S.Alam, Kampus Puncak Perdana..

She is my bestfriend since i was in Form1 lagi..
Actually ktorang dah kenal since sekolah rendah lagi..
tapi x lar rapat sangat..
ye laa time tu dia librian and i was school prefect..
so librian ngan prefect school mane ngam sangat masa tuh..hehe
so really x sangka..we were in da same secondary school.!!

Masa tu budak lama sekolah rendah aku yg dapat masok sekolah tu juz 6 orang je
then..makin hari sorang2 pindah...
ye laa masa tu sape nak dok asrama sangat kan..
ada plak yg dapat tawaran MRSM...
so lastly..tinggal laa aku ngan pza..
so starting from that time laa we were really close..
gi mane pon asek berkepit je..
bak kate membe aku...cm kembar siam pon ade..hahah....

hah ni laa die cik pza tu...cumeel an??
kawan saye memang cumel..hehe..
time sekolah dulu...
i really thanx becoz dapat kawan cam dia..
for me,..dia ada kelebihan yang tak ada kat orang lain...
seriously...aku je tau..hahah..

between us memang laa sangat contra..
aku ni terlebih ramah semacam..hahah...
and dia ni dulu pemalu ya amat..
lemah lembut waa cakap sama luu..
lemah lembut dia tak boleh dapat kat mana2..siyesly...huhu..
another thing is..dia ni rajin punya orang..
tak suka bertangguh...memang sangat rajin laa...
suka berkemas and dia tersangat lah pembersih..

even our friendship ni tersangat laa banyak dugaannya..
tapi aku we are still rapat jugak...
and i dunno why...
dengan orang laen aku sempoi2 je..
tapi ngan dia..
aku sangat jaga hati dia...
sedang kan nak marah pun rasa macam kesian je..hehe

kawan ngan dia jugak aku rasa selamatttt sangat2..
rasa cam terpelihara..cehh..hahah..
sebab dia ni cm terpelihara laa dari anasir2 yang xpatot ni...keh3..
dia hormat mak and ayah dia..
kalau kol mak dia...die msti ckap lembut and manje gila...hehe
orang kalau nak marah dia pun leh cancel ar nak marah..hahah

yang contranya dia ngan aku...
aku dulu tem skola cm ada noty2 laa sket..hehe..
bese laa dok ostel..tapi takde laa noty mane pun
juz aku cm ada susah nak ikot peratoran skul sket..
tapi pza jenis ikot peratoran..
die xberani ar nak cari pasal kat sekolah ni..
kirenye die sangat berdisiplin ar...huhu..

sumtimes aku rase nak tabik springgg je kat dia..hahah..
banyak benda kalau aku buat ngan dia...
msti tak kantoi..n sure selamat je..hehe..


dia selalu cakap aku yang ramai kawan..
ye memang laa aku ramai kawan..
tapi last2 dia pun ramai kawan jugak pe..
sebab ngan cara dia yang besh tu...
sape tak kawan ngan orang cm dia kan??
sumtime tu aku perasan dia selalu kurang keyakinan..
cam orang selalu kata dia lembut...
doesnt mean dia act mcam budak2 kan??
lembut yang ktorang maksud kan laen..

5 tahun aku berkawan rapat dengan dia...
x sangka lame jugak ktorang kawan...
bila ingat2 balik macam2 incident dah berlaku..heheh
maybe apa yg aku ada xde kat dia..
and ape yg dia ada tak ada kat aku...hehe..
and sepanjang berkawan tuh..
ktorang tak penah gadoh pun..!
juz ada salah paham sket je...
sume tu normal kan??

now...sape sangka...masing2 dah buat haluan masing2..
dia kat tempat laen..
aku pun study tempat laen....
even ktorang da jarang jumpe...
but we're still close till now...
and dia tak penah lupa kat aku and sangat appreciate persahabatan ktorang..
and aku selalu support dia dari dulu...
sapa xsayang kawan kan??hehe...

so..what i would like to conclude is...
she is besh pren 4 ever and ever..!!
and special fren i ever had..!!huhu...

thanx 4 reading..:)

Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay!!

salamm readers...
today aku di tag oleh elyanas
untuk join ada 1 giveaway ni..
thanx ya dear sudi tag..:)

okayy..
Giveaway ni dianjurkan oleh Mama Kembar 3..


Hadiah akan diberi berdasarkan cabutan bertuah...
and hadiah yg ditawarkan menarik okayy..!!

Berupa barangan Victoria's Secret & Telekung Travel
di taja oleh

Itsy Bitsy Secret

sape2 yang nak join boley laa join yee..:)
aku nak tag :

lyaa
momoy
wirda

thanx..:)

14 December 2010

comel kan hp lollipop ni??

hyee...!!! :)
aku ada berkenan kat 1 jenis hp ni....
mase 1st time hp kluar..
aku cm mule tertarik..menarik..kau mmg da bommm la..
tp mase tuh aku baru je gune hp K770i

hp ni laa..da ramai gune pun kan..
sgt2 xbesh...ngee~~

ada sorang membe aku gune hp ni...dapat present lak tuh...
tapi xsempat nak tnye best ke tak..
dah tak jumpe lg...
nampak mcam semattt je ...
girlish ar jugak...hoho..

pastu ada plilihan kaler jugak...
see??nomel kan??
tibe2 rase cm nk try pakai...
tapi wokeh kew???


Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign