Blog Farah Shahidah: aihh..nak pilih umah sewa pun susah...

shushivid

14 December 2010

aihh..nak pilih umah sewa pun susah...

salam followers..:)
cuti sem dah nak dekat abes dah ni....
sgat xbesh....hehehe
aihh..bape lame nk cuti plak kan..hehe
so..naek sem depan ni 1st time aku dok uma sewa laa..
no hostel anymore xD..

So...setelah bertungkos lumos cari umah sewa...
agk byak umah laa ktorang cari...
sume area Bandar Melaka...
heheh..padahal umah aku kat Melaka gak..xde laa jaoh sgt..tapi boleh tahan laa..
but need transport laa...tapi syg..aku takde transport...sob3...
thts why aku kena jugak dok umah sewa...
cehh..bajet cam orang jaoh...:p..wuteva...

aku tak kesah kena dok umah sewa..
and memang aku kena pun...
becoz...aku sure tak boley blajar ar kalau dok umah ni..
dah cube dah...
adek2 ramai...bising woo...
silap2 diorang yg dok blajo kan untok aku..heheh...
aku nak rase jugak dok uma sewa...
how to survive myself...
:PPPP....

Setakat ni...yang bakal dok ngan aku..BELLA...AIN...IDA...and ade sorang senior tu..
We ols da decide dok kat umah apartment Tun Sri Lanang...
*psst..kalo nak tau..umah ni area River Cruise..sape2 yg tau laa..:)
cari cam nak rak..abes satu melaka ktorang dok tawaf...
apartment tu jugak pilihan ktorang..heheh...
actually...apartmen tuh dekat sangat dah ngan kampus ktorang...
jalan kaki pun boley....
tp last2...BELLA contact aku...yg die ada dapat 1 lagi umah kat area Semabok...
umah jenis teres..
*jaoh sikit laa..and need transport laa nak kena gi kelas...
see???sekarang dah fenin dah..nak tukar Semabok or nak stay Tun Sri Lanang tuh....

okayyy..now see yaa perbezaan nye...:)

TUN SRI LANANG
  • sangat dekat ngan kampus aku...jalan kaki pun boley...:)
  • umah sewa tu owner cina...
  • no-furnish okay...kosong belaka...
  • ktorang dah bayar pun depositnya...
SEMABOK
  • Jauh sket laa dari kampus and need transport..
  • sumtime susah gak kalo ada pape hal kat kampus..xde kete tibe2..susah gak kan
  • fully furnish...
  • owner melayu...kawan Bella punye mak..
  • deposit murah sket dari Lanang...
aku ni susah nak wat decision...hehe..kalau ade yg terbace..sila2 lah..bagi opinion...heheh..

anyway..thnx 4 reading..:)
jgan lupe vote sekali blog 370 okayy...:)macehh

6 comments:

  1. nak bagi opinion boleh ? kalau awk xde trnsport,better duk tun sri lanang je.mmg no-furnish,tp brg2 tu kan boleh bli kmudian.i mean beli yg basic2 jela.sgt basic.kalau duk smabok,ssh pulak nk pegi kelas nnti.
    =)

    ReplyDelete
  2. Tun Sri Lanang la.. view cntik kot kt situ=D

    miss my day kt KBM

    ReplyDelete
  3. misz ain:thanx dear..betol jugak kan...:)

    misz syura:wahh..ni ex student kbm laa ni yee.hehe

    ReplyDelete
  4. moga dapat cari rumah sewa yg sesuai yaa

    ReplyDelete
  5. elo...ade tak ag cntct utk umah sri lanang tu..?

    ReplyDelete
  6. em da x...sbb kawan yg uruskan..nape ye dear..
    maybe ktorang dok semabok kot...sebb da ade kete..

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign