Blog Farah Shahidah: January 2014

shushivid

31 January 2014

Rumah sewa area KL

Assalamualaikum!

petang tadi baru dapat call dari tempat intern I. sempena Tahun Baru Cina ni, office tempat I intern tu tutup so kitorang mula lapor diri 5 haribulan. Thank God. ada masa lagi. masa apa? bukan masa nak prepare ke apa just, sempat lar aku pergi kenduri kendara sorang kawan sekolah kawen sorang lagi sedara tunang. memang dah musim sekarang ni. hew

so tempat I intern nanti dekat B.L Tan & Associate, Pandan Indah Ampang. one of audit firm. kenapa I pilih kat situ. sebab satunya classmate I pernah intern kat situ, so far dorang kata okay la tempat tu. satu lagi location Pandan Indah which is I biasa lar jugak dekat situ. sebab dulu masa kat kolej lama KPTM selalu stay rumah makcik, and area ampang tu biasa lar jugak. plus saja nak keluar dari Melaka sekejap. hewhew. nak-nak suka nak tukar angin.

mulanya nak stay umah makcik tapi rasa macam tak masyuk pulak. hew. ikutkan sedara mara ramai je kat KL . bila Zue, kawan sama intern nanti kata dia pun nak stay umah sewa , so pakat duduk sama nanti.

nak cari rumah sewa memang berlambak je area KL ni. nak-nak area Pandan Indah memang antara 'hotspot' sebab mostly orang yang bekerja mahupun student memang ramai cari rumah area situ. pada awalnya I tanya membe yang ada stay kat kolej tu mana tau boleh stay dengan dia. plus ada sorang my bestfren nak tolong carikan jugak.

last-last dapat one of my fren suggest cari je kat mudah.my sebab dulu diorang pun cari rumah kat situ. kalau area KL ni better cari bilik sewa rather cari rumah sewa. sebab kalau rumah sewa sure mahal. so if sewa bilik tapi still boleh guna the whole rumah.

then ada usha-usha lagi, last dapat cari dekat website http://www.ibilik.my . kat sini korang boleh search bilik-bilik sewa kat seluruh Malaysia ni. and yang bagusnya iklan selalu update.



kitorang jumpa bilik yang quiet okay, affordable pun dah last-last minit. sebab kalau pilih awal pun mesti ada iklan baru and kena lar compare harga, facilities, environment and dekat ke tak pergi kerja nanti.

boleh search mengikut kawasan yang korang nak cari. macam kitorang area Pandan Indah so memang banyak la iklan daripada penyewa kat area situ. tate yang murah pun around RM 150. nama pun KL kan..


 so nak intern lagi beberapa hari ni macam tak rasa pape lar pulak. haha. seriously tak prepare apa pun. nak prepare apa je kan?hewhew. hopefully dipermudahkan urusan nanti. and tak sabar nak mula 'hidup baru' kat sana. ceyhh.. haha

thanks for reading =)

27 January 2014

I'm officially 24 !!

Assalamualaikum!

hopefully belum terlambat lagi nak mention yang I'm officially 24  on 4 Januari yang lepas. yeehuu. dah lama lepas baru dapat post. hee. syukur Alhamdulilah masih lagi bernafas diatas bumi Allah ni lagi and still diberi kesihatan tubuh badan. really thankful to Allah !

setiap kali turn to new age, mula lar rasa macam weh biar betul, cuak nya.. macam tak pecaya. bla..bla bla. tapi ni lar realiti nya. umur bukan makin berkurang tapi makin meningkat. makin tahun makin u need to be more serious about your own life.

truthly I tak nampak macam umur 24 tahun *some people said, ughh! but I should bersyukur muka tak makan tua. haha. eh tak ada lar. tak best sebenarnya sebab people will always looks me like childish. wuu sedeyh nyaa. tapi nak buat macam mana. so kekadang tu u need to matangkan diri sebelum people treat u like budak baru nak up. oh sadisnya

but semua tu tak penting, yang penting how u face your future life. I kena create my own better future. I mesti! and segala pahit manis yang penah I lalui hopefully dapat mematangkan I. banyak benda perlu diperbetulkan.

standard, setiap kali your birthday, mesti semua nak make some wish kan. I really hope Allah will bless my family, myself, and everything I do. I hope that tahun ni tahun pembuka pintu rezeki buat I, InsyaAllah. plus this new year jugak tahun last I belajar and I start praktikal. so dah lain area pulak lepas ni. I nak become more better person. InsyaAllah dapat perbaiki diri dari sehari ke sehari. tak nak lar become more worse.hee means lebih positif !

masa my birthday, time agak tak strategik masa tu sebab tengah busy final exam. ohemji. nak buat cemana. tapi Alhamdulilah people keep wishing me! terharuu gilosss. hadiah yang paling bermakna bila dapat doa-doa daripada people yang wish. seriously. sangat hargai. cukup wish and doa dah buat rasa happy gila. tak tipu.hewhew

dalam pada busy-busy study even tak celebrate mana pun tapi Alhamdulilah still sempat raikan.hewhew. ..mybufday kali ni dapat banyak kali belanja makan. thanks to my bestfpreng Intan Atika, Fizah Kastamin, my mom, adik beradik, my lovely housemates- Seha, Farisah, Ida and yang lain-lain for makes my day. oh bahagianya my tummy ketika itu.hehe , murah rezeki korang. tak lupa pada yang wish jugak. and for those yang kasik hadiah. feeling bless. Alhamdulilah. hargai sangat.

just doakan tahun ni permulaan pada kejayaan saya pada masa akan datang. I want bahagia selari dunia dan akhirat. be motivated. lebih berkeyakinan. berani . jadi anak yang berbakti dan solehah. sahabat yang baik . sentiasa disenangi orang sekeliling. and puaskan hati sesiapa je. and of course I wanna be SOMEBODY. and dalam masa yang sama, I can perbaiki diri and semoga jumpa jodoh yang baik suatu hari nanti. Insyaa Allah =) amin


thanks for reading =)

Handphone Giveaway by Syuhada1981.com





Salam sejahtera..

Sempena dengan tahun baru 2014 ini, dengan rasminya hari ini saya ingin melancarkan giveaway yang pertama iaitu Handphone Giveaway by Syuhada1981.com  yang akan berlangsung selama sebulan iaitu dari 1hb Januari - 31hb Januari 2014.


Senarai Hadiah

Top Referral

Louis Vuitton atau Gucci Handphone (bernilai RM450.00 setiap satu)  + RM 50.00 x 4 pemenang




Random

Solat Perfume (RM50.00 setiap satu) x 6 pemenang


Syarat-syaratnya:

1. Buat satu entri yang bertajuk Handphone Giveaway by Syuhada1981.com

2. Copy banner diatas dan linkkan semula ke entri ini.

3. Like Fanpage Syuhada1981.com (boleh klik di sidebar)

4. Follow Blog Syuhada1981.com (boleh klik di sidebar)

5. Follow Google SyuhadaBaharudin (boleh klik di sidebar)

6. Follow Twitter @JustSyuhada (jika ada)

Mudah sahaja kan..? Lepas itu tinggalkan link entri anda diruangan komen di bawah ini. Saya dahulukan ucapan terima kasih kepada yang sudi join.

Salam sayang.



Bachelorette Party

Assalamualaikum

I got another 2 weeks macam tu lar untuk berehat-rehat, berguling-guling sebelum pergi praktikal pulak lepas ni. 2 minggu tak lama mana. so cuti ni memang spent time habis kat rumah. kalau tak pun keluar just pergi jenguk sedara-mara, tak pun hang out jadi assistant my bespren sorang tu, Intan Atika pergi mengandam orang kawin/ tunang area melaka ni. kelass kawan I jadi super makandam sekarang ni. later I story bout her =)

okay semalam, Intan ajak pergi Sunway Pyramid alang-alang aku free kat umah ni. kitorang actually tak familiar pun jalan KL but bila lagi mau pandai kalau tak try2. so decided tak apa lar Waze kan ada. so pepandai lar nanti. so misi main redah bermula.

we'ols pergi Sunway sebab ada gathering party dengan budak-budak ex-Kptm. okay dulu I and Intan pernah jadi one of the student sana satu ketika dulu. hewhew. tapi dorang semua ni budak rumah Intan. and ada yang I kenal lar jugak. so one of them tak lama lagi lebih kurang seminggu macam tu nak kahwin dah. so before get married dorang nak kasi surprise lar then decide buat Bachelorette Party ni. hewhew. Awesome gila dorang ni !

location dekat satu tempat yang sangat cool ni, kat Garden Life Cafe.


tak sumpah kelakar masa otw nak cari Sunway kat mana. masa dah sampai Tol Sg Besi aku mula pasang Waze, tapi tak tau apehal macam tak function je. last-last decide ikot je lar signboard. haha. at least tau lar Sunway Pyramid dekat Petaling Jaya. so kitorang ikot signboard Petaling Jaya je. Asal nampak tulisan terus follow. memang maen redah. haha

tapi thank God even ada sesat satu round tapi at last tu lagi jauh nampak kepala Singa baru laa rasa macam dah nak sampai dah pun. finally !hewhew

habit nampak cermin mesti camwhore
okay bakal 'Puan' diraikan tu nama nya Tasha. kenal lar jugak dia ni sebab masa Kptm dulu, dia ni antara budak hawt lar jugak kat Kptm. at last jumpa jodoh jugak. so suweeettt !

itu yang duduk tu la bakal jadi isteri orang

yummy!



memang happening jugak dorang ni. lama tak jumpa kan since Kptm dulu. so after makan-makan tu ada jugak sesi sharing moment. Girl's Talk session la katakan. hewhew. semua share pengalaman sweet pahit diorang. macam-macam story ada. hewhew



amek berkat!

so ada plan jugak dengan my close friend masa Kptm dulu nak buat reunion. tapi belum berkesempatan. tapi maybe one day Insyaa Allah.huu 

thanks for reading =)

25 January 2014

senaman di rumah dengan Blogilates

Assalamualaikum

I suka exercise. nak nak bila time belajar before ni, start masuk degree my weight semakin naik. ohemji. dulu masa sekolah I was 42-43 tak silap. and then maintain sampai l diploma. baju yang kecik-kecik stil boleh pakai lagi. masa tu zaman memang baju nak fit habis. sila kumbah almari. nak jumpa baju besar memang tak ada. harap baju design uitm tak pun bol jaring baru lah ada besar sikit. wuu .jahilnya saya ketika itu. before pergi penerapan ke degree, dah start naik 45 camtu la. and I dunno why starting degree, my weight pun ikut sekali bergumbira sehat wah macam senang hati lar pulak. padahal tak senang mana. heh

duirng that time putus cinta but orang putus cinta biasanya tak selera makan but me happy semacam sehappy my body size. ouh dah kenapa. mungkin faktor peningkatan usia. heh. bila badan dah mula nampak 'sehat' I mula rasa macam tak best sebab tak boleh dah pakai macam dulu. semua baju yang saiz adik-adik semua dah kena bungkus.

so lepas tu I mula pandai nak berdiet bagai. pergi jogging. pergi gym penah amik supplement lar. bersukan la. macam-macam. punya lar nak reduce my weight konon. sebab mula sedar diri yang tak cukup inci tak sesuai berat terlebih even my BMI still normal. tapi dalam banyak-banyak tu, I most prefer pergi jogging. tak pun bersukan or pergi gym. anything yang boleh keluarkan peluh. sebab bila peluh keluar rasa sehat sangat.

just the problem is bila nak jog or nak pergi gym mesti nak ada kawan. tak ada kawan terkubur la niat nak keluar peluh bagai. alamatnya berjoging lar kau kat atas katil main henpon tak pun dok depan tv mengunyah layan drama. so sometime tu I ada dok usha workout yang kita boleh buat bila dekat rumah. macam-macam ada sebenarnya. macam sem lepas I follow Instagram Kevin Zahri. memang provide banyak info. siap ada suggest jenis-jenis workout yang korang boleh buat hari-hari dengan kiraan yang dia suggestkan. macam squat, plank semua. ada jugak usha Instagram Shila Amzah yang mana tengah sibuk dalam proses weight loss challenge dia.

Latest, I found satu website best yang boleh korang follow iaitu Blogilates. banyak jenis exercise provided on youtube channel dia yang di conduct oleh Cassey.



yang bestnya website ni ada provide workout Calendar so kita boleh lar buat senaman lebih teratur and constant. so untuk permulaan ada workout calendar for beginner selama 1 bulan. so setiap hari ada suggestion plan yang korang boleh buat. so nampak lagi smart kan??


setiap workout tu ada video yang boleh korang tengok and ikot. conduct by Cassey tu, simple but menyeronokkan lar jugak. kalau dah susah sangat nak keluar rumah. just take few time je untuk buat dekat rumah.


selain tu ada jugak provide suggestion healthy food . tapi tahu je lar mesti more on western food. macam orang kita ni ada certain tu boleh lar follow menu dia.

website ni kerap di update.so setiap bulan akan ada workout plan baru. macam this month Januari, ada disediakan workout plan. so habis bulan ni, baru ada workout plan untuk Feb pulak. so nampak macam best kan. so ni antara salah satu cara nak latih diri berdisiplin sikit kalau nak ikut gaya hidup sihat. tak susah hanya perlu konsisten. hewhew.

so I baru try- try la jugak this website. macam menarik cara presenting semua. No cost tu reduce weight .no need to much time.no need to diet like hell. no need pills apa kejadah semua. Jom try!boleh usha laman web ni http://www.blogilates.com/ wish me lucks !haha.

thanks for reading !

23 January 2014

Manisnya Hidayah : Part 1

Assalamualaikum...

malam tadi I was touched by a post  by one of my friend dekat Instagram. seriouly sangat terkesan kat hati. she told about niat  dia untuk berhijrah. Alhamdulilah, finally ! and yang suweetnya dia mention sekali apa yang buat dia tend tu nak berubah. and ia disebabkan oleh mimpi tentang hari kiamat. SubhanaAllah. tak semua orang dapat peluang macam tu. this is called Hidayah Allah.

macam yang kita sedia maklum, hidayah perlu dicari . tapi sangat beruntungnya apabila hidayah itu datang dengan sendirinya. so memang kena hargailah peluang tu kan. tak semua orang dapat. macam my friend tu, mimpi tentang Kiamat yang sangat dahsyat tu membuatkan dia terfikir sebentar macam mana nasibnya nanti bila hari yang dahsyat tu betul-betul datang. dalam mimpi tu, ketika bumi sedang punah ranah, dia sempat menyuruh adik-adiknya berlari pergi selamatkan diri, tapi dia seolah-olah tak boleh berbuat apa-apa. terduduk menangis sambil berdoa minta Allah ampunkan dosa-dosanya. really amazed me !

memang kita selalu dengar cerita orang mendapat hidayah semua. tapi berapa banyak je yang terkesan kat hati. ditujukan untuk diri sendiri sebenarnya, wuu... okay straight to da point. aku antara orang yang pernah alami and rasakan  seperti apa yang my friend tu rasakan. rasa apa? ya rasa seperti diberi hidayah oleh Allah. eventhough I bukan bermimpi tentang Kiamat. since kita tahu hidayah tu datang dalam pelbagai cara. but satu hari tu.. I terasa macam takut je yang amat sangat. I dont know why. rasa macam nak buat ni tak kena. nak buat tu tak kena. benda ni I rasakan masa awal before masuk sem 6 sebelum ni. I tak ceritakan kat sesiapa pun. sebab I tak tau nak cerita macam mana apa yang I rasa. macam seolah-olah tak ada ayat yang boleh kasi orang faham. undescribe feeling !

plus masa tu I diberi ujian yang agak sakit jugak lar masa tu. tekanan belajar plus result I down teruk gila masa tu. rasa macam Allah balas every single dosa yang I buat masa tu jugak. seriusly, sakit masa tu. but people tengok I macam ilek-ilek, chill la bebeh. tapi dalam hati only Allah knows. masa tu I baru sedar, balasan Allah ni kekadang Allah paid 'in advance' and kekadang 'in accrued'. ha sama lah macam apply in account subject.heww. I terasa sangat Allah bagi segedebik kat I rasa masa tu. memang lar kalau result teruk that's mean kau yang tak belajar sungguh siapa suruh. yes memang I admit, salah satu silap I. tapi once kena 'tamparan hebat' tu buat I fikir sejenak to revise myself betul-betul.

beberapa hari I take time to revise all my salah silap kelemahan I dari dulu sampai sekarang. I rasa nak menangis that time. memang rasa Allah bukak pintu hari I supaya beringat. I jadi mudah sejuk hati bila tengok orang lain berpakaian proper means covering aurat dengan sempurna.I tersentuh dengan perubahan Diana Amir, Yatt Hamzah and sesiapa je lar yang istiqamah after mendapat hidayah. I speechless tiap kali masuk surau or masjid. seriusly yang ni sangat-sangat terasa. melangkah masuk masjid je I rasa tenang sangat-sangat. rasa nak duduk je dalam tu lama-lama. macam syahdu ya amat. memang betul kata our ulama'. once kita terdetik untuk dekat pada kebaikan Allah pasti permudahkan. and tu la yang I rasa masa tu. senang je dekat dengan orang - orang yang baik.


masa tu jugak I try to contact one of my friend kat sekolah menengah lama I dulu. She was our Ketua Pengawas Sekolah during that time. seriously dia seorang yang kitorang sangat kagum masa tu. seorang yang patuh pada suruhan Allah. baik hati . rasa terpelihara bila tengok dia. I rasa mesti dia pun terperanjat tiba-tiba plak tak pernah muncul alih-alih Icontact dia by pm kat fb masa tu.

I luah macam-macam kat dia. just cerita apa yang I rasa during that time. bila sekarang baru rasa omg betapa bersyukurnya dulu dapat sekolah kat one of SMKA. banyak benda yang aku belajar daripada nothing to at least ada lar sedikit ilmu. cuma masa tu I tak gunakan peluang tu sebaiknya. now baru I realized. MasyaAllah. she is good listener. walaupun masa tu I terkacau masa dia. but she was helpful. dia yakin kan I setiap apa yang I rasa. I think dia pun macam tak percaya bila I pm dia masa tu. ouh si Fasha yang selalu problem time skolah dulu. selalu kena tindakan disiplin. kekadang kena tahan depan perhimpunan berdiri ala-ala model depan the whole school. ya Fasha tu lar. tapi itu time sekolah. degil nauzubilah.

but I tak kesah yang penting I lega nak cakap dengan dia. selain tu, I ada baca one of blog yang my friend penah suggest baca. I penah cerita dalam my previous post. kisah seorang mualaf convert to Islam. serious sangat best baca belog dia. and I'm really inspired masa tu. lagi menguatkan diri I nak perbaiki diri masa tu. I try detect dia . cari fb dia. and finally jumpa and we penah chat sometime. share pandangan. and she is good listener too. even tak penah jumpa serious I suka penampilan dia and kehidupan baru dia sekarang.

yes memang betul, during that time ada je benda-benda yang menyentuh hati datang time tu. macam Allah selalu nak ingatkan kita. masa tu bulan Ramadhan, I nekad nak kumpul ibadah sebanyaknya. nak cari ilmu akhirat sambil-sambil masa tu. I dah mula rasa should I berubah?I bukan kata nak jadi seperti orang yang nampak alim. macam bajet good-good. but seriously, masa tu I found satu je lar benda yang boleh buat hati tenang, satu benda yang boleh selesaikan apa je masalah kita., satu benda yang hilangkan sedih, susah hati kita ialah bila kita cuba dekat dengan Allah. I mean bercinta dahulu dengan Allah. demi Allah, masa I down sesangat tu, I tak tau nak cari sesiapa. I bukan jenis suka cerita masalah dekat orang sebab I tak rasa orang terlalu faham dengan situasi and masalah kita. that's why I cari Allah.

lepas tu I mula sedar, I kena jaga solat yang selalu I take ringan. cara berpakaian yang mana before ni I jenis on-off.dulu I tak suka orang kaitkan I dengan sekolah agama. but lepas tu I berfikir sampai bila nak macam ni. umur dah makin meningkat. I should take serious semua benda ni. I nak jodoh dan kehidupan yang baik tapi apa je yang buat nak dapat tu semua?tambah lagi, I selalu jumpa dengan guy yang tak hormat dengan pendirian I. tapi I tak salahkan sesiapa. Allah uji I. maybe I sebelum ni jenis slumber. once you tak kesah orang pun akan act tak kesah dengan kita. Ingat tu. so benda tu lagi menguatkan I untuk jadi lebih baik.

I mula dengan perbaiki solat. masa tu I tinggal di Asrama Yayasan Melaka (AYM) dengan classmate I, Peanut. I happy stay dengan dia time tu. sebab bila lepak-lepak mesti akan cerita benda-benda yang muhasabah diri. I'll miss that moment.huu . masa stay kat AYM tu memang I jaga solat. means try to solat pada waktunya. yang sayunya. before ni bila subuh I selalu 'subuh gajah' sebab tak pernah sedar bila orang azan. but masa tu I tak tahu kenapa I mudah sangat bangun tepat-tepat waktu subuh. SubhanaAllah. maybe I dah niat nak bangun subuh pada waktunya.  start je azan terus mata I terbukak tanpa set alarm and I terus bangun pi berwuduk. benda tu berterusan Alhamdulilah. I siap kejut my roomate untuk solat subuh. tang berpakaian pulak I mula rasa segan bila selimpang tudung. perasaan tu jadi dengan sendirinya. I mula dengan pakai tudung sepenuhnya. and trying to wear baju properly. dulu pakai tudung boleh slumber lagi lengan pendek.but lepas tu macam mana pun akan cuba wear lengan panjang or pakai cardigan.

I akui masa tu, I mula ubah daripada segi berpakaian. I cuba try-try pakai stokin and hand sock ada satu masa tu. and seriously I rasa akward gila time tu. sebab my close friend like terkejut dengan cara I yang tiba-tiba tu. tapi serious I rasa selamat sangat bila camtu. I cuba sedikit demi sedikit. walaupun agak susah masa tu. tapi tu lah. once you decide to improve ur life, banyak benda kita kena pebaiki. I akui banyaaaakkk lagi kekurangan diri ini. I tak mau berubah itu ini dengan ada rasa 'ujub' dan 'riak' dalam diri ni. last-last kita tersungkur dihadapan Allah nanti. ubah pakaian kena ubah dalam diri ni dulu. and banyaaaakkkk sangat nak diperbetulkan dalam diri ni. Hati. hati yang paling utama. and I want to start with hati first.

biar bermula dengan sedikit-sedikit. tapi kekal and I tak mau drastik and then I 'm doing the same failure again. and I tahu diri I macam mana. I need support. masa I try berubah dari segi pakaian tu I realize something. yeah the way I speak. behaviour I yang masih ditakuk lama. luaran ubah tapi dalam I tak berjaya ubah lagi. still bercakap benda-benda kosong. so I kena perlahan-lahan. InsyaAllah. tapi kalau nak cerita apa I rasa sepanjang tu. tak boleh di describe by kata-kata. I rasa semua benda dipermudahkan.

tapi perubahan itu ada saja ujian. tinggal kita kuat or tidak. macam mana jatuh bangun and tersungkur pun kita, kita pasti akan cari Allah balik. its sokay I will cerita at my next post nanti. dulu I tak rasa nak share dekat belog.but now I rasa macam nak berkongsi what I am feel. cuma berkongsi tidak berniat lain. I just wanna make sense to people yang baca. If ada Alhamdulilah. I manusia yang lemah and banyak kekurangan. cuma I mintak doakan kita sesama Muslim. amin...

 to be continued ........

22 January 2014

last semester of Accountancy

Assalamualaikum...

HAPPY NEW YEAR you guys... !! hope belum terlambat lagi nak wish . rasa macam dah tak ada belog pulak.ehemm.. Alhamdulilah makin lama makin rasa cepat benau masa berjalan. tahu-tahu dah nak abes belajar. tau tau dah nak masuk tahun baru. tau tau eh dah nak tua. hahaha see? betapa tak perasan nya kita masa tak tunggu kita . kita yang kena kejar masa. ohh apa aku bebel. haha

it's always happened, masuk tahun baru orang mesti nak revise balik siap ikut timeline bagai apa dah jadi almost sepanjang tahun before. review balik apa kenangan manis pahit maung pernah jadi before ni. for me tahun 2013 was tahun yang penuh 'colouring' kot . macam-macam happen tak kesah lar best ke tak. tahun yang menguji pun ada jugak. nama pun life. tapi I always bersyukur in every single thing happened to me. orang kata kita kena hargai hidup. yeah !

I dont want to ingat all bad thing, benda tak best semua. As a start up to  move on for next future, kena let go semua benda yang tak best and just left all sweet memories je. so kalo nak revise tahun 2013 ni more on perjalanan aku yang kat degree dah hampir-hampir tiba kat garisan penamat. eh belom lagi. ada lagi satu time untuk praktikal pulak. hewhew.

penghujung 2013 kali ni was my part 8 in Accountancy. serius pejam celik pejam celik dalam pada tak sabar nak abes. rasa macam ya Allah lamaaaanyaa aku belajaqq.. dah sampai jugak sem 8. means sem last aku belajar. pergi kelas hari-hari.. sengkang mata study. menghadap final. ohemji. gonna miss semua benda ni. maybe !haha. masa ni lar kira semester terakhir jumpa kawan-kawan semua.. wuuaa rasa sedih pulak! im gonna miss them.. zeriusslyyy..bertahun belajar sama.. gaduh gelak apa kejadah semua dah rasa. wuu.. but nak buat macam. memang adat. if ada pertemuan sure ada perpisahan. and we kena face it . nak or tak nak.

nak revise sikit all event and sweet moments sepanjang part 8 ni. standard la last sem, memang akan ada macam-macam event. macam we all diraikan..heh. terharu pula . Okeh. sebelum tu nak memperkenalkan wajah-wajah kesayangan hamba my classmate almost 3 years camtu la...


members of BACC 8A
siapa tak kenal dengan kelas kitorang yang macam-macam kerenah . haha. bila di fikir balik macam kelakar je. Almaklum kelas kiorang ni kelas penerapan. so dia punya stress tu lain sikit nak banding dengan kelas lain. tapi semua tu kenangan weyh. even take time nak rapat dengan semua tapi still banyak kenangan pahit manis dengan diorang. ups and down time study.
even banyak plan yang kitorang buat just semata-mata nak merapatkan kami satu kelas selalu je tak menjadi. haha. tapi Alhamdulilah, part 8 ni jadi juga event untuk kitorang. really appreciate one of my friend, Ida Izzati atas effort dia sedaya upaya aturkan satu Kem Building untuk semua batch part 8 just nak build relationship among us. time ni lar nak suka-suka. bila lagi nak tengok kawan sesama kawan mandi lumpur, bertrack-suit bagai kan?haha

with Farisah, my housemate for dis last semester. yang itu Kila. gonna miss them
name card tu was created by our class rap kitorang yang sangat rajin lagi care  ..Aziim Azib

ni antara my classmate yang pergi. even pada awalnya susah jugak nak suruh semua pergi. haha

 part 8 ni jugak ada dinner MEBA. masa ni lar jugak semua budak part diraikan oleh semua batch. happening jugak lar time dinner haritu. haha. rasa macam dinner kitorang je semata-mata. Tema kali ni Corporate Glam. haha. tema nak korporat aje, nama pun Accounting kan. masa ni lar semua nak berdress-up bagai. dinner last. haha


gonna miss them..kawan gelak gaduh sweet sour semua ada,huu

antara my cluzmate yang pergi dinner =)
lepas tu, as usual part 8 mesti lar ada pre-graduate. wajib pergi sebab makan free !haha eh tak ada lar. nama pun event last sem mesti nak pergi semua. nak save all moments dengan diorang. wuuu. event pre-graduate kitorang kali ni buat waktu lunch kat Hotel Hatten. serius cantik location kali ni. haha. 




some of batch part 8 
ber 'gentleman' dengan dorang

ang pdah nak hujung-hujung before final week tu sempat lar kitorang pakat pergi makan ramai-ramai kat luar dekat Ikan Bakar Umbai. kebetulan makcik Aziim, our class rap ada kedai kat situ. puas lar lepaking with them malam tu, haha. time tu je ada yang dah sedih-sedih. wuu. mana tak nya dah mula rasa makin dekat dah nak habis.

cheesseeee.........

aku tak letak banyak gamba. just cukup lar kasi hint je our last moment. serius sedih and rasa akward pulak lepas ni dah bawak hala tujuan maing-masing. even aku and ada beberapa orang my friends tukar kelas lain for the last sem ni, tapi I tetap BACC 8A. hewhew.serius lama sungguh belajar dengan korang. sampai rasa dah kenal dengan perangai masing-masing.

if u olls read these.. I would like to thanks veryyyy much for all kenangan dengan korang. thanx for everything even directly or indirectly. walau pun ada yang tak rapat sangat even dah bersem-sem pun tapi tetap tak lupa korang. I wishh you all the best. InsyaAllah.. sorry for all my wrongdoings, and segala kekurangan. I know sometime I looks so passive dalam kelas tu, haha.. soryy guys, tak tau kenapa time degree ni aku macam tu. haha. pada hakikatnya tak macam tu pun. mungkin self down dapat belajar dengan korang-korang yang serius pandai, unexpected !hewhew. cantik betul aturan Allah, temukan kita as classmate.anyway, Goodlucksss for FUTURE ! =D
Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign