Blog Farah Shahidah: last semester of Accountancy

shushivid

22 January 2014

last semester of Accountancy

Assalamualaikum...

HAPPY NEW YEAR you guys... !! hope belum terlambat lagi nak wish . rasa macam dah tak ada belog pulak.ehemm.. Alhamdulilah makin lama makin rasa cepat benau masa berjalan. tahu-tahu dah nak abes belajar. tau tau dah nak masuk tahun baru. tau tau eh dah nak tua. hahaha see? betapa tak perasan nya kita masa tak tunggu kita . kita yang kena kejar masa. ohh apa aku bebel. haha

it's always happened, masuk tahun baru orang mesti nak revise balik siap ikut timeline bagai apa dah jadi almost sepanjang tahun before. review balik apa kenangan manis pahit maung pernah jadi before ni. for me tahun 2013 was tahun yang penuh 'colouring' kot . macam-macam happen tak kesah lar best ke tak. tahun yang menguji pun ada jugak. nama pun life. tapi I always bersyukur in every single thing happened to me. orang kata kita kena hargai hidup. yeah !

I dont want to ingat all bad thing, benda tak best semua. As a start up to  move on for next future, kena let go semua benda yang tak best and just left all sweet memories je. so kalo nak revise tahun 2013 ni more on perjalanan aku yang kat degree dah hampir-hampir tiba kat garisan penamat. eh belom lagi. ada lagi satu time untuk praktikal pulak. hewhew.

penghujung 2013 kali ni was my part 8 in Accountancy. serius pejam celik pejam celik dalam pada tak sabar nak abes. rasa macam ya Allah lamaaaanyaa aku belajaqq.. dah sampai jugak sem 8. means sem last aku belajar. pergi kelas hari-hari.. sengkang mata study. menghadap final. ohemji. gonna miss semua benda ni. maybe !haha. masa ni lar kira semester terakhir jumpa kawan-kawan semua.. wuuaa rasa sedih pulak! im gonna miss them.. zeriusslyyy..bertahun belajar sama.. gaduh gelak apa kejadah semua dah rasa. wuu.. but nak buat macam. memang adat. if ada pertemuan sure ada perpisahan. and we kena face it . nak or tak nak.

nak revise sikit all event and sweet moments sepanjang part 8 ni. standard la last sem, memang akan ada macam-macam event. macam we all diraikan..heh. terharu pula . Okeh. sebelum tu nak memperkenalkan wajah-wajah kesayangan hamba my classmate almost 3 years camtu la...


members of BACC 8A
siapa tak kenal dengan kelas kitorang yang macam-macam kerenah . haha. bila di fikir balik macam kelakar je. Almaklum kelas kiorang ni kelas penerapan. so dia punya stress tu lain sikit nak banding dengan kelas lain. tapi semua tu kenangan weyh. even take time nak rapat dengan semua tapi still banyak kenangan pahit manis dengan diorang. ups and down time study.
even banyak plan yang kitorang buat just semata-mata nak merapatkan kami satu kelas selalu je tak menjadi. haha. tapi Alhamdulilah, part 8 ni jadi juga event untuk kitorang. really appreciate one of my friend, Ida Izzati atas effort dia sedaya upaya aturkan satu Kem Building untuk semua batch part 8 just nak build relationship among us. time ni lar nak suka-suka. bila lagi nak tengok kawan sesama kawan mandi lumpur, bertrack-suit bagai kan?haha

with Farisah, my housemate for dis last semester. yang itu Kila. gonna miss them
name card tu was created by our class rap kitorang yang sangat rajin lagi care  ..Aziim Azib

ni antara my classmate yang pergi. even pada awalnya susah jugak nak suruh semua pergi. haha

 part 8 ni jugak ada dinner MEBA. masa ni lar jugak semua budak part diraikan oleh semua batch. happening jugak lar time dinner haritu. haha. rasa macam dinner kitorang je semata-mata. Tema kali ni Corporate Glam. haha. tema nak korporat aje, nama pun Accounting kan. masa ni lar semua nak berdress-up bagai. dinner last. haha


gonna miss them..kawan gelak gaduh sweet sour semua ada,huu

antara my cluzmate yang pergi dinner =)
lepas tu, as usual part 8 mesti lar ada pre-graduate. wajib pergi sebab makan free !haha eh tak ada lar. nama pun event last sem mesti nak pergi semua. nak save all moments dengan diorang. wuuu. event pre-graduate kitorang kali ni buat waktu lunch kat Hotel Hatten. serius cantik location kali ni. haha. 




some of batch part 8 
ber 'gentleman' dengan dorang

ang pdah nak hujung-hujung before final week tu sempat lar kitorang pakat pergi makan ramai-ramai kat luar dekat Ikan Bakar Umbai. kebetulan makcik Aziim, our class rap ada kedai kat situ. puas lar lepaking with them malam tu, haha. time tu je ada yang dah sedih-sedih. wuu. mana tak nya dah mula rasa makin dekat dah nak habis.

cheesseeee.........

aku tak letak banyak gamba. just cukup lar kasi hint je our last moment. serius sedih and rasa akward pulak lepas ni dah bawak hala tujuan maing-masing. even aku and ada beberapa orang my friends tukar kelas lain for the last sem ni, tapi I tetap BACC 8A. hewhew.serius lama sungguh belajar dengan korang. sampai rasa dah kenal dengan perangai masing-masing.

if u olls read these.. I would like to thanks veryyyy much for all kenangan dengan korang. thanx for everything even directly or indirectly. walau pun ada yang tak rapat sangat even dah bersem-sem pun tapi tetap tak lupa korang. I wishh you all the best. InsyaAllah.. sorry for all my wrongdoings, and segala kekurangan. I know sometime I looks so passive dalam kelas tu, haha.. soryy guys, tak tau kenapa time degree ni aku macam tu. haha. pada hakikatnya tak macam tu pun. mungkin self down dapat belajar dengan korang-korang yang serius pandai, unexpected !hewhew. cantik betul aturan Allah, temukan kita as classmate.anyway, Goodlucksss for FUTURE ! =D

1 comment:

  1. wahh..mun still ada 2 tahun lebih lagi nak habes belajar..

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign