Blog Farah Shahidah: May 2011

shushivid

23 May 2011

JOM minum 'plain water' setiap hari..!

Assalamualaikom..!


Today bersamaan hari Isnin...aku offday...
dapat lar berehat kat umah...lepak2ing..relax2ing and so on..hee
baru 4 hari cari pengalaman work as cashier
setakat ini i'm happy wif da job given...hee...
cashier yang dimaksudkan kat Family Store...
location yang amat strategik dimana aku akan berjumpa
ngan macam2 ragam manusia beli barang...


bukan ragam aje..tapi silap2 ramai yang aku kenal...
ada yang dok menyapa..eh kau kerja sini?..dah lama ke??
eh farah..eh anak Pak Acim..eh..dan eh....
standard lar bila berjumpa ngan orang kampong..haha...

berbalik kat tajok atas tu..
memang tak de kaitan pon dengan aku jumpa orang kampong
kat femly store ke hape..heee...
just wanna share wif u olls tentang habit aku sekarang ni
yang sudah mula berjinak2 dan cintakan minum air kosong



Air kosong atau panggilan glamour nya plain water atau air masak
atau ayak mati...atau air putih and sebagainya memang
sangat diperlukan oleh badan kita..
aku tak yah lar nak explain panjang2 mengalahkan doktor yang
nasihat patientnya...sedangkan aku sendiri noob giler dalam hal2 nie..


tak dinafikan aku antara orang yang paling liat untuk minom air kosong...
sian kau air...mentang2 kau tak sedap..rasa payau..
tapi since dah nak cuti sem..
aku baru tau menghargai kau air kosong...
sehari aku minum bergelen2 rasanya...
before masok keje aku bawak bekal air botol besar punya...
and aku pastikan before balik sure kena habes...


Ada membe aku cakap...eh minum air banyak2..
nanti boley gemok air...
owh jangan salah sangka ye...
gemok air kalau kau tak buang...
so yang ada keinginan nak seelimm kan badan..
jom lar minum air banyak2 tau...heee....


bukan segelas je...minum at least 8 gelas sehari ye kawan-kawan...




bila dah minum air banyak-banyak
sure kau rasa nak terkucil...mau every hour kau nak ke toilet...
memang sangat bagus okay2....even kau terpaksa berlari2 anak
ke toilet...sampai toilet..eh ada orang kat dalam pulak...
and kau terpaksa tunggu..adehh...



bayang kan kau dah makan macam2 mende...
kau minom air banyak...pastu kuar pon banyak...
so badan jadi balance.....besh kan??
sian aku nie..kau orang maybe jenis yang kuat minum air...
so kau orang pon tau macamane rasa hebatnya minum air banyak...



kalau dulu2...orang bawak bekal air pergi sekolah..pergi kerja..
rasa macam eh tak style betol lahh..!
tapi sekarang no worries dah bebeh...
sekarang orang dah mula alert pasal hidop sehat...heee..




bawak botol macam ini pon dah nampak hawt dah...hahah



time duduk asrama aku sangat payah nak minum air...
tak rajen nak simpan air...
badan nie asek dipenohkan dengan air manis memanjang...
maybe time tuh...aku sangat lar tak heran tengok air putih kot..heee....
and baru lar aku sedar....aku selalu menguap dalam kelas...
sebab kepala aku kurang oxygen...apa pasal kurang oxygen???
sebab aku kurang minum air lar jawabnya....



menyedari akan kekurangan ini....
aku mula bertekad...selepas ini...
akan aku tanamkan rasa kecintaan aku untuk minum air selalu...
>_______<
cehh.......


thanx 4 readinggg :)

20 May 2011

bergonjengan..

Assalamulaikomm...!
hyep =)


untuk permulaan cuti sem nie...nie baru kali pertama aku dapat hang out
ngan antara membe rapat aku.....
aku tak leyh menolak ajakan diorang...
sebab aku nie selalu je ngan berjote alasan bila diorang nie ajak keluar..haha
bukan apa..aku nie bukan senang dapat keluar enjoy sesuka hati..
nak balik bila boley...dengan sapa2 aje...

kalau lar bapak aku Pak Acim sangat sporting orang nya...
tak de lar jadi masalah kat aku nak keluar..anytime..cakap aje..heheheh...
thats why sesiape je yang ajak aku hang out...
akan ku pastikan Pak Acim tak ada di rumah..
tak pon kena balik before Pak Acim balik kerja..ngee~~
how tak senono nye....


ini nama nya terpaksa..wink~~
biasa lar bapak mana tak risau anak dara dia ke hulu hilir..
okay2..tak mau ngomel panjang....


yang sorang tu Aween.. yang laki tu Yap..hee


di sebabkan si Yap tu dah kena balik U awal...
means 30 hb Mei ni...
nak tak nak kena lar lepak jugak...pasni dah tak pat lepak dah..
kitorang hang out hari Rabu bersamaan
hari offday si Alien keje...lagi sorang membe aku tu.....


we all pergi ngan kerete yang di sponsor oleh Cik Aween..hee
last sekali pi amek Alien kat rumah sewa dia..
before2 if ada masa panjang...kitorang selalu keluar sama...
diorang nie dah ku anggap cam adik beradik aku dah ...toink~~
si Aween tu dah lama tak lepak sekali...
takhta dia dah digantikan oleh lagi sorang membe kitorang...
Aten...tapi dia tak pat ikot...sebab cuti sem ni dia nak jadi
orang KL sepenoh masa.hahah



eh2 salah pandang..maap...>_<



tiba2 nampak sama tinggi ngan Aween..haha


hang out kat Melaka apa je boley buat kan...nothing!
balik2 kau akan buat mende yang sama jugak....heee
As usual..aktiviti wajib yang kena buat.....KAROK lar..!!hee
tempat yang okey and serunut kau orang nak jerit2...
kat Dream Box lar..hahah.....




woot~~



Yap gila..!




Red gurl...eehee~




olololo.....


after that..we all tak tau nak buat apa..
nak tengok wayang baek tak yah hang out nak lepak an..heee...
so we decided maen bowling kat MP uh....
sangat tak masyuk maen kat situ.....
service tak bagosh......





mereka...




thanx tu brader yang jaga tempat bowling ni tolong amek kan our pic
even pic cam haremm..hee




kemudian kami jadi los angeles owh salah jadi lost sebab
tak tau nak buat ape da...
then teringat kat belakang MP tu ada laot kan??
so pi lepak situ aje lar,...amek angen..lepak2...heee



bila dah tak de keje...snap2 pic aje lar.....kui3





si alien buat muka skema.



eh yap pulak...




model air kotak season.....




yap tersipu2 gedix dengan Aween




bajet...



k.a.m.i




:written by me :



banyak lagi pic senanye...tapi takkan nak upload semua kan??heee...
dah keluar time ni tak tau lar bila pat lepak lagi ngan diorang nie...
heee


thanx 4 reading... =)

17 May 2011

aku kembali..!!

ASSALAMULAIKOMM...!



Hyee everyone..!!
long time no news...
berakhir sudah semester 3...
hampir agak lama aku menyepi dalam dunia blogging..cehh...


banyak benda happened to me last time....
kalau boley ku sumbat semua cerita basi-basi ni..
takot tak terlarat kau orang nak baca..hahah


so far...end of semester 3 yang sangat menguji keimanan dan ketakwaan aku..hee
now dah bape hari aku mula cuti sem..yehuuuu..!!
4 bulan lama nyaa....!!
tapi jangan risau...
aku sudah pon.. apply keje sementara...
keje ape??ade larr..toink~~
cashier..!!yeah..


okay laaa...nak story mory kemudian ya bahh... :))

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign