Blog Farah Shahidah: Rumah sewa area KL

shushivid

31 January 2014

Rumah sewa area KL

Assalamualaikum!

petang tadi baru dapat call dari tempat intern I. sempena Tahun Baru Cina ni, office tempat I intern tu tutup so kitorang mula lapor diri 5 haribulan. Thank God. ada masa lagi. masa apa? bukan masa nak prepare ke apa just, sempat lar aku pergi kenduri kendara sorang kawan sekolah kawen sorang lagi sedara tunang. memang dah musim sekarang ni. hew

so tempat I intern nanti dekat B.L Tan & Associate, Pandan Indah Ampang. one of audit firm. kenapa I pilih kat situ. sebab satunya classmate I pernah intern kat situ, so far dorang kata okay la tempat tu. satu lagi location Pandan Indah which is I biasa lar jugak dekat situ. sebab dulu masa kat kolej lama KPTM selalu stay rumah makcik, and area ampang tu biasa lar jugak. plus saja nak keluar dari Melaka sekejap. hewhew. nak-nak suka nak tukar angin.

mulanya nak stay umah makcik tapi rasa macam tak masyuk pulak. hew. ikutkan sedara mara ramai je kat KL . bila Zue, kawan sama intern nanti kata dia pun nak stay umah sewa , so pakat duduk sama nanti.

nak cari rumah sewa memang berlambak je area KL ni. nak-nak area Pandan Indah memang antara 'hotspot' sebab mostly orang yang bekerja mahupun student memang ramai cari rumah area situ. pada awalnya I tanya membe yang ada stay kat kolej tu mana tau boleh stay dengan dia. plus ada sorang my bestfren nak tolong carikan jugak.

last-last dapat one of my fren suggest cari je kat mudah.my sebab dulu diorang pun cari rumah kat situ. kalau area KL ni better cari bilik sewa rather cari rumah sewa. sebab kalau rumah sewa sure mahal. so if sewa bilik tapi still boleh guna the whole rumah.

then ada usha-usha lagi, last dapat cari dekat website http://www.ibilik.my . kat sini korang boleh search bilik-bilik sewa kat seluruh Malaysia ni. and yang bagusnya iklan selalu update.



kitorang jumpa bilik yang quiet okay, affordable pun dah last-last minit. sebab kalau pilih awal pun mesti ada iklan baru and kena lar compare harga, facilities, environment and dekat ke tak pergi kerja nanti.

boleh search mengikut kawasan yang korang nak cari. macam kitorang area Pandan Indah so memang banyak la iklan daripada penyewa kat area situ. tate yang murah pun around RM 150. nama pun KL kan..


 so nak intern lagi beberapa hari ni macam tak rasa pape lar pulak. haha. seriously tak prepare apa pun. nak prepare apa je kan?hewhew. hopefully dipermudahkan urusan nanti. and tak sabar nak mula 'hidup baru' kat sana. ceyhh.. haha

thanks for reading =)

No comments:

Post a Comment

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign