Blog Farah Shahidah: End of year 2012:Part 1: Owh Final !!

25 December 2012

End of year 2012:Part 1: Owh Final !!

Assalamualaikom..
terasa sedih pon ada + excited pon ada untuk menghabeskan sisa-sisa tahun 2012 ni...biasalah bila baru nak masuk tahun baru...kita mula lah memasang azam baru bagai...trying to improve all kelemahan sebelum ini..walaupun ada kala nya plan yang kita buat tak semua kita berjaya laksanakan...hehe...
macam sayee laaa..huu..
FYI...currently was study week session for my PART 6!!
da nak final sudeyyy...so memang time untuk saya bertungkus lumos la mengcover all subjek..
this semester aku cuma take 4 paper for this becoming final !apa??siket ye??..
maybe ada yang cakap for sure aku boleh score punya this semester..hohoh..boleh ke??but i'll try my best..In Syaa Allah...aku kena terus pandang ke depan...not pandang belakang anymore...and I should assume yang semua yang pahit before ni adalah 'nightmare' belaka..haha..
and i'll start my paper on 3hb and will be last on 11 hb...
so antara langkah-langkah yang aku ambil..huu
# make my own study timeline...
for example :
          25 hb - study cash flow
                    -Crg ( 2 Chapter)
          26 -    study QMT ( 2 Chapter )
# cari tempat study yang awesome!!
       like : kat library...yess I selesa kat library...huu
# Refer kawan
     even aku bukan type yang study group...but aku akan cuba usahakan tnya diorang yang terror2 belaka ituew...
# make sure abes cover before final
    Yang ini sedang diusahakan... >_<

#jaga hubungan dengan Allah...
always jaga solat !!in Syaa Allah
hopefully apa yang aku plan aku buat...hehe..aku bukan yang study hard bermatian kalau study... yang jenis smpai boleh melekat punggung kat kerusi..or sampai tak gerak2,labah2 pun boleh bikin sarang tuu..haha..i ' ll to learn how to work smart not hard..
and I mula sedar if kita xde plan sendiri how come kita nak achive something...
so apa yang aku mintak you guys semua..plis doakan kejayaan saya..
and hopefully I can do it..and semakin bersemangat and makin improves day by day...

2 comments:

  1. salam ziarah n dah follow sini,jemput ziarah blog saya ye ^_^

    ReplyDelete
  2. HEHEHE...gudluck!!...sy pun da nak exam...nevess!!...haha

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign