Blog Farah Shahidah: ready for my internship !

shushivid

14 February 2014

ready for my internship !

Assalamualaikum....

I da start intern dah ! Alhamdulilah. hewhew. before nak intern tak prepare pape pun. I just macam tak ada perasaan nak pegi intern. macam follow the flow je. dengan kain baju pun tak kemas lagi. heh kau ingat intern dekat belakang rumah kau ke. ?haha. setelah my mom bising-bising baru lar tangan ni bergerak kemas beg. tapi itu pun  alar kadar je, bawak yang mana nampak je..bayangkan tak decide nak pergi macam mana. rumah yang bakal nak duduk tu pun tak tengok lagi just mengharap kawan yang sama intern dengan aku,Zue tengok kan.

disebabkan masih lagi dalam mood raya Cina lagi, so I start intern lambat sikit. 5 Feb. yeay! I gerak pergi KL pagi 4hb tu dengan my bro yang baik hati, Bob yang sanggup teman I da whole day. terima kasih abang Bob. jasamu dikenang. hewhew. sebab nak dapat masuk rumah sewa tu malam pukul 8. so nak abeskan masa punya pasal round-round satu KL dok study pasal jalan nak pergi One Utama. haha.

petang tu jumpa Zue and I terus naik dengan dia with all my barang-barang semua and terpaksa meninggalkan abg Bob akhirnya. malam tu baru kitorang mula lar projek pindah rumah baru. hewhew. dibantu Boipren Zue yang sangat rajin lagi sweet angkatkan barang kitew. haha.

so untuk permulaan my life dekat Kualala Lumpur ni, kitorang akan stay dekat Pandan Villa Condo tak jauh sangat lar dari BL Tan & Co tempat intern kitorang nanti. hewhew. budak rumah pun okay, Alhamdulilah. even susah nak nampak batang hidung. sebab balik keje terus memerap dalam bilik.

ni lar kawasan rumah ktorang stay
setakat ni everything okay je tinggal sini. boleh lar untuk 6 bulan kan. nak sangat keluar dari Melaka kan. lgi pun I setuju untuk stay and intern sini sebab dah familiar dengan area Pandan Indah. dulu masa belajar dekat kolej Kptm KL I selalu stay dengan makcik. rumah dorang dekat-dekat je kat sini. so janji ada Lrt paling dekat and tempat keje pun dekat dah kira okay dah tu.

so hopefully dalam tempoh intern ni, I boleh survive lar. and dapat belajar banyak benda kat tempat intern ni. tu yang penting =)

thanks for reading =)

2 comments:

  1. Selamat berintenship fasha..eh eh mai la sewa blk kt umh ayu ade 1 blk kosong nih hehe

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign