Blog Farah Shahidah: Selamat Bertunang my dear Fiza !

shushivid

15 March 2014

Selamat Bertunang my dear Fiza !

Assalamualaikum!
my bespreng dunia akhirat sudah tunang !!whoaa.. happy for her ! seriously macam tak percaya orang yang paling rapat dengan kau dah nak bertunang. hewhew. pandai betul kawan I sorang ni simpan rahsia. tak pe tak pe. hee

briefing sikit Fiza ni kawan baik since sekolah lagi. masa sekolah rendah pun sama sekolah tapi tak serapat lagi. but then when we moved to sekolah menengah jadi rapat gila. boleh kata selalu berkepit bak kata kawan-kawan kitorang macam 'belangkas'. hewhew. macam tu sekali rapatnya.
but now habis sekolah kitorang dah dengan jalan masing-masing. Fiza Uitm Shah Alam and I stay Uitm Melaka. but our friendship still on. Alhamdulilah ! ada free InsyaAllah jumpa. bila jumpa tu lar baru dapat tahu perkembangan masing-masing.haha. I know dengan siapa dia berkawan and dia tahu dengan siapa I berkawan. even tahu-tahu macam tu je.

nak jadi kan cerita, one day tu Fiza wassap I, as usual tanya khabar semua. but then dia tanya "ingat tak awak nak mekap-mekap muka kita?"
then I tanya lar "nape?ada nak pergi event mana-mana ke? hahaha.punya lar tak expect apa-apa masa tuh !
lepastu baru lar dia mengaku yang during that day yang free ke tak tu, dia nak bertunang. hahaha. serius terkezut gilaa. and macam oh biar betul ! and dalam masa yang sama tumpang gembira yang amat sangat masa tuh. haha. sesiapa kawan I tunang or kawen siapa tak happy kan?
lepas tu Fiza request suruh mekap kan dia nanti. oh tidakk !! tak lar hebat mana sebab I dah la untrained. memang suka maen mekap-mekap but nak buat untuk hari penting orang ni tak pernah terfikir pulak. but then Fiza pujuk-pujuk and dia request dia nak simple-simple je. tabur bedak pun dah kira okay. haha. agak-agak lar yunk oi. hewhew.

simple mekap from me
pasal kawan punya hal, I setuju je. at least I ada contribute something untuk dia. plus Fiza memang seorang yang sangat simple, polite seriusly bersyukur dapat kawan macam dia ni hah. hewhew.
so on that day, I pun datang awal dengan sorang kawan kitorang. majlis tak jemput ramai orang . just sedara mara and kawan rapat je. itu yang afdal.
antara kawan rapat yang datang


Alhamdulilah, everything runs smoothly, lepas Asar tu Fiza dah bergelar tunangan orang. She deserved for a better person. memang dah boleh kahwin dah akak kita. haha.
my pray semoga hubungan korang kekal ke jinjang pelamin, and till jannah InsyaaAllah, seriously I'm happy for her. selalu mendoakan kebahagian dia. aminnn.. =)
thanks for reading =)
Posted via Blogaway

Posted via Blogaway

No comments:

Post a Comment

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign