Blog Farah Shahidah: Selamat tinggal 2016 !

shushivid

01 January 2017

Selamat tinggal 2016 !

Assalamualaikum and Hi !

2016 sudah pun melabuhkan tirai. sayang seribu kali sayang tidur awal, tak dapat tengok bunga api.Hehe. Alhamdulilah banyak benda manis yang berlaku sepanjang 2016 ni, walaupun banyak lagi yang belum dicapai. InsyaAllah masa panjang lagi. akan diguna sebaiknya, amin,

Apa benda ya yang manis sangat tu, So, here some of good memories and achievement dalam hidup yang berjaya dilalui setakat ni. Alhmadulilah atas segala nikmat.

My 26th Birthday Celebration (4th January)

Surprise made by fiance (masa ni tengah tunang lagi). tak menjangkakan pun.cukup dia balik on my birthday pun dah syukur rahmat. Plan just keluar area Melaka and before go back, singgah jalan2 tepi River Cruise. Lalu dekat Dutch Habour Cafe. tempat lepak mat salleh banyak la. While walking memang dah nampak ada meja berhias lilin belon bagai. So, I guess mesti lah ada orang nak bercandle light dinner ni. Tetiba he said 'Surpriseeee!'hehe. Teranjat beruk kita. mihmih. Gigih dia hire planner to surprise me. Lol. Dengan belon comey2 iteww. Imma happy girl ! the food also really good !Recommend to all nak dinner sweet2 gitu kat Melaka ni. Mat salleh yang lepak situ pun reramai wish kiter.. alah terharu lagi.hee. 



SMYPF Company Dinner - Red Carpet Night

My first experience pergi company dinner. It's different pergi dinner masa zaman belajar dulu. heheh. We're so lucky, sebab dah bertahun company tak buat dinner but the time aku kerja kat this company, dapat la join dinner. It held at Novotel Hotel, Melaka. Apa yang menariknya, mungkin rezeki nak kahwin agaknya, I won a lucky draw. Menang TV ! even baru 32 inch tapi okay la boleh buat TV game,mihmih. One more, aku menang 1st Best Dressed. LOL. padahal ramai lagi meletopss. tapi memang kenangan sangat.


Hiking Bukit Batu Putih, Port Dickson

Pergi this trip with officemate yang sangat close. plan dah lama and finally tercapai jugak. Actually pergi sini menginap dekat chalet under company kami. so dekat area ni ada bukit for hiking. I memang suka sangat hiking tapi masa tu tak ada. So here my second hiking after Bearhill, Bukit Beruang. haha. Kenangan sunnguh naik bukit ni dengan dorang sebab tak tau lepas ni boleh lagi tak macam ni.
Last Raya as Bujang on 2016

Happy pun ada sedih pun ada. Happy sebab will turn next phase of life. ada orang jaga disisi. rasa lebih lengkap hidup ni. Sedih sebab dah exclude dengan geng-geng anak dara ni, haha.Lol



Farewell for my resignation 
Kita merancang Allah yang menentukan. Keputusan yang sengit nak buat waktu ni, memilih antara kerjaya dan personal life. ceh. After make all decision, I pun berhenti dari position HR kat SMYPF ni. terlaluuu banyak kenangan manis pahit kat sini. kalau cerita tersangat la banyak. Bersyukur sangat ke hadrat Ilahi, kerana dikurniakan orang-orang yang baik disekeliling. walaupun kat mana je pergi, syukur sangat , sampai la waktu kerja sini, walau pun adakala stress dengan kerja, majikan and etc., tapi I really happy. ada orang baik-baik macam Zura, selalu tolong kiter, teman mengeteh paling best. Mama Ani yang penyayang, murah rezeki dia selalu siapkan makanan sedap2 untuk kami and tak pernah sekali pun berkira. Ana, antara yang paling awal kenal masa kerja sini. adik yang sangat baik and really close to me, Fiqah, walaupun masih baru tapi sangat baik hati. kalau nak cerita sorang2 memang tak tercerita. especially my manager yang tersangat caring, Mr. Mathee. staff chinese yang sangat dirindui kerja dengan mereka, Mrs.Lai, Ng. Siew Tin, Ms. Chong and Winnie.

Masa nak resign aritu, I rasa lebih pulak farewell yang dorang setup. First, antara geng2 rapat. sebab mungkin dah lama nak mam kat Seoul Garden,


Second, farewell with my manager and HR SMYPF Woven, Kak Fizah


Lepas tu ada lagi, dengan orang company dekat Cibiuk Restaurant. masa ni ada orang marketing dept, QC dept, main office.
Lepas tu ada lagi buat dalam office je. just Tea Break. How lucky I am.*tetiba. hehe. murah rezeki dorang kann. thank you semua. thank you untuk kenangan manis ini.

Married on 26th Aug.

Alhamdulilah dengan izinNya, berkahwin dengan orang yang pernah jadi sahabat. walaupun kami kenal tidak terlalu lama, tapi dia mungkin jawapan pada doa ini. Segalanya dipermudahkan. Bersyukur kerana telah ke fasa seterusnya, Hanya doa yang dipinta semoga kami pasangan dunia dan akhirat. amin. Kenangan paling tak lupa dalam hidup. Buat segala preparation, dugaan bertunang, and now kami bersama jua, Ini lah pasangan hidup kiter, susah senang bersama, kawan baik, kawan gaduh2 kecik, penjaga dan syurga buat saya. Mohd Izzat Azaman



Honeymoon kat Bali

The best part dapat honeymoon kat Bali. yeay! plan menjadi akhirnya. pergi sana 5 days 4 nights. lama tak?hee.

Pindah Gelang Patah, Johor

Apa yang membuatkan I resign sebab kena ikot husband pindah Johor since  dia memang kerja kat sini almost 5 years. so we decided why not kita mulakan hidup baru dekat sini. Soal rezeki ada dimana-mana. InsyaAllah. Budak pertama yang jumpa kat rumah ni..
:
:
:
:
:
:
;
:
:
:
:
:
:
tadaaa

meet up, Miko. dia lah peneman my husband almost bertahun kerja kat sini, penah jumpa masa dia kecik dulu. now dah gemok dah. dia ada Instagram tau. Follow him @mikovogue. Dia lah peneman masa husband kena kerja malam. and I was alone dekat rumah, Bila orang tanya tak takut ke dok sorang malam2. I just cakap, miko kan ada, hehe. tapi kau membuta je. bukan teman pun .LOL


Celebrating husband's Birthday at Bigfood @ Bakes &Petals

Agak susah nak plan sebenarnya,naik buntu nak buat apa untuk his birthday, sebab I was alone planning this. and tak familiar langsung lagi dengan tempat kat sini. So, after make some research, ceh. last minit dapat idea. and Alhmadulilah plan I menjadi. yeay. hampir tak menjadi jugak mulanya, sebab tak best lah kalau plan tetiba dia dapat agak, hehe. tapi it was the best day! For Him, harap husband suka. even just a litte surprise for me. later I review about this cafe. puas hati sangat dengan service nya. and the food was superbbb!! siap tapau bawak balik.haha


Tambah anak angkat, Olly Quinn

Sejenis maine coon actually. First time jaga kucing jenis baka besar ni.kami beli dekat Imadi Petshop. sebenarnya for our long term investment. kami bagi nama Olly Quinn after google for her best name, masa bawak kat rumah ni, Olly baru 2 bulan. tapi dah macam kucing dewasa dah. Olly ni manja betul perangainya, and dia la peneman kiter selepas Miko. penyeri kami husband and wife. sebelum ada anak ni kan. hehehe

my name is Olly Quinn
I'm pregnant !
Berita yang paling membahagiakan kami. hehe. Alhamdulilah atas rezeki Allah yang ternilai ni. belum sempat kami menunggu Allah datangkan perkhabaran gembira ni. walaupun masih awal lagi tapi mohon doa daripada anda semua yang sudi baca belog kiter. Tak bagitau official lagi kat mana-mana, hanya saudara terdekat yang tau. now already 16weeks.another 24 weeks to go. InsyaAllah. 

Semoga tahun baru 2017 ni lebih baik dan bermakna, dipermudahkan urusan, diperbesarkan rezeki buat kami. and I wish to all readers, Happy New Year. semoga dapat capai azam korang dengan sebaiknya, amin.

thanks for reading =)

6 comments:

  1. wah, lots of things happened dekat kak fasha eh. hehehe. tahniah sebab dah kahwin and pregnant! :)

    eh eh kucing kita tu almost sama la. tapi nama kucing kita Meki. hahaha. yang Olly Quinn lak nama kucing kita Ollie je. mula-mula nama Olaf lama-lama jadi gelap tu last tukar nama jadi Ollie.

    hopefully 2017 pun banyak memori indah akan tercipta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh same lebey kurg same je name kucing kte kan?ehehe. Alhamdulilah. doakan semua selamat ya =)

      Delete
  2. sweet nya korang surprise surprise gitu and a guy yg bela kucing sangat lah hot catch.

    ReplyDelete
    Replies
    1. one of the reason I chosed him kot.hehe

      Delete
  3. waa'laikumussalam... wahhh, gemoks la miko. comeiii, geramnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Die mmg memg gemoks..pastu slalu buat muke tebekk diee.gramm.hehe

      Delete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign