Blog Farah Shahidah: Alhamdulilah !Back to Hometown

shushivid

07 November 2018

Alhamdulilah !Back to Hometown

Assalamualaikum

Agak mengejutkan agak speechless sebab tak expect yang permohonan husband untuk pindah ke Melaka dapat pulak kalini. Tiberr. Actually mohon 2 tahun lepas tak silap. tapi tak dapat. mungkin dibekukan. So dah redha yang akan stay lama dekat JB. dah ubah mindset yang ok aku dah kena fikir dah apa nak buat kat JB ni next, next and next.

Alhamdulilah pejam celik 2 tahun stay kat JB. Satu feeling yang tak tau nak cakap cemana sebab tu fasa baru dalam hidup. Segalanya bermula masa stay kat JB. mana taknya lepas kawen, pindah terus JB. segalanya face setiap benda berdua je. macam tak payah honeymoon kat Bali pun tak pe sebab dah tentu berdua aje kat JB dulu. bahaha.

duduk JB pun boleh honeymoon.bahahaha
I really missed every moment memulakan hidup baru kat situ. The day husband WA me surat transfer Melaka automatically terus flashback ohemji aku dah kena tinggalkan everything kat sini ke, then stay Melaka forever?? walhal before ni terasa jugak rinduuu nyaa kat negeri sendiri. rasa nak balik Melaka weh, sebab Melaka dekat. everything senang nak reach. nak jumpa family and sanak-saudara pun senang. Jeles tengok semua gather kat Melaka, yang kita ni kena use time wisely everytime balik kampung. yela balik kejap je nak pergi mana je. LOLOL.

our first day memulakan hidup baru dekat JB. keluar spend time berdua kat mall, biasanya port kitorg Aeon Bukit Indah. hihi
rutin mingguan mesti pergi pasar, beli stok lauk for seminggu lebih. Husband daripada tak biasa beli lauk terus expert. bahaha
rutin wajib selain pergi pasar, pergi Mydin Medini berdua. itu laa rutin kami. Everything buat berdua. Sigh.
makan berdua lebih baik. tu yang weight naik tak hengat dunia.LOL. Alhamdulilah atas segala nikmat, can serve him every single day, can cook what he loves to eat. makan berteman. syukur sangat atas rezeki masa tinggal kat JB, setiap benda dipermudahkan even orang luar rasa macam 'eh kos tak tinggi ke stay JB?,cukup ke husband ko tanggung, etc etc.Cukup everything makan pakai.

Tapi sekarang bila dah dapat mula nak mengomel and tiber nak imbau moment pulak. haha. Tak tau la kenapa rasa nakk sangat balik Melaka at the same time sayang nak tinggalkan JB. padahal kat JB, tak hidup bermasyarakat langsung. tak pernah keluar sendiri jauh-jauh pergi bandar pun.semuanya buat berdua. I missed the moment mula menceburkan diri meniaga. Seriously, luar my expectation. keinginan nak bisnes online dari rumah tercapai bila mula stay JB. Mana taknya, baru pindah JB lepas kawen, terus preggy and memang tak dapekk laa nak kojee.

First check up baby. Mostly berteman. sebab appointment pun semua jatuh hari yang dia kerja.Even boleh je nak pergi sendiri Klinik dekat sangat. Tapi husband tetap tak nak missed moment checkup tu.Thnak you dearly husband!

my first ever online business .Business Basic Skirt.Ilham datang masa preggy. SERIOUS tak tahu mana datang semangat membuak-buak masa preggy ni memang lain macamm. lebih aktif dari biasa

nak tau meniaga apa lagi lepas tu? later will update?bila ingat kenangan meniaga masa mengandung, stop jap lepas meniaga benda lain pulak lepas dah deliver. sangat sentimental. my husband support sangat everything yang I buat. even he can't take part a lot, tapi always bagi galakkan. rindunyaa moment ni..buat COD sesama, kekdang tolong post. bila ada rezki lebih kami spent time kat bandar. everything berdua. bila ada Naufal, happening jugak la bawak jalan2 kat JB.

mak yong dah sarat, tetap pergi jalan kat mall. Bila husband kerja stay sorang je kat rumah. bila free spend time kat luar sekali sekala.

baru je terdetik, yang Naufal ni sekolah situ ke,siap tanya, Naufal nak sekolah kat Tiram Duku tak? *one of sekolah kat kampung area situ. So bila tahu kena pindah mungkin it's the time. and one fine day Naufal akan tau yang dia pernah stay kat JB one time ago. Banyak benda nak cerita moment and my activity kat JB ni InsyaAllah will update time by time. and life kat Melaka. excited to do macam-macam. nak aktif blogging ! (*ayat klise para blogger).mudah-mudahan segalanya dipermudahkan.

so, WELCOME BACK TO MELAKA !!!

No comments:

Post a Comment

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign