Blog Farah Shahidah: Tahun Baru azam baru

shushivid

11 January 2015

Tahun Baru azam baru

Assalamualaikum.

Selamattt tahunn baruuu 2015 !!
Such a longggg time no update from me. Tau-tau dah masuk 2015. Kena say bye bye to 2014.heww

Alhamdulilah. 2014 meninggalkan agak banyak pahit manis maung dalam hidup aku. But I never regret it. Yang penting aku kena move on and ready to facing anything happen nanti.

Okay. Kalau cakap pasal tahun baru mesti semua orang dok sibuk pasang azam baru. Lebih afdal pasang azam baru masa awal muharam.hee.but its sokay up to korang..hee

Aku jugak tak terkecuali list all my azam untuk tahun baru ni dengan harapan aku berjaya achieve target tak seperti tahun-tahun sebelum ni yang hambar. Shame on me -_-. 

Kebetulan aku dah pun melepasi umur 25 tahun on 4 Jan hari tuh. So, I need to more serious. Lagi semangat. Okay 25 lists of goals already set up by me.. Tapi tak boleh nak share semua becoz some of them agak privacy sikit. Cukup lar only me yang tahu.kihkih.



But secara overall yang aku dapat kongsikan apa yang aku harap for this new year, here we go...
      
   *Istiqamah dalam ibadah
   *Not to stop blogging
   *Lebih motivated
   *Semangat kuat
   *amal gaya hidup sihat
   *more postive
   *Nak berat ideal (kihkih)
   *more organize. Lebih teliti aturkan kehidupan
   *semakin rajin
   *pandai manage budget
   *dalam kata lain nak achieve all 25 target yang already listed..InsyaAllah.

To those yang read my blog,apa azam korang yang paling korang nak capai tahun ni?moh lar share.hee. Doakan aku dapat capai apa yang aku sasarkan even tak semua pun, 70% pun dah cukup memuaskan.  

Anyway, Selamat Tahun Baru semua.  :-)

Thank for reading this entry, Muchos

Sent from Samsung Mobile

2 comments:

  1. selamat tahun baru, farah!! azam akak sama je every year; to up iman & amal. ^^
    semoga farah dapat capai semua azam tu. gogogo!

    ReplyDelete
  2. selamat tahun baru farah utk tahun 2016 huhu

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign