Blog Farah Shahidah: bridemaid @ pengapit

shushivid

24 October 2012

bridemaid @ pengapit

Assalamualaikom =D


ini bukan entry pasal kawen-kawen... or pasal pengantin...
mau cerita pasal bridemaid @ pengapit...
korang pernah ada pengalaman as pengapit??
aku??
iyepp...tidak pernah aku impikan ke..or akan sangka akan jadi pengapit
for my relatives yang kawen...
dalam pada tak sangka sangka..dah masuk 2 kali aku jadi pengapit..hewhew..

baru 2 kali pon nak cerita..hahah..nk cerita jugak !

pengalaman pertama : wedding Busu

nikah

malam berinai

bersanding




ada yang kata best jadi pengapit becoz rileks sket...
takde la terlibat dengan kerja2 rewang ke ..
tugas just jadi P.A pengantin aje...hoho

my 1st time punya experience...
cam kekok almaklom macam tak retis mau buat apa...
kena arah baru buat..hahah..
terasa hampeh seketika...

jadi pengapit kena alert buat keje..
yela dah nama pon raja sehari..memang kena layan abes laa..
tu yang untung bila jadi pengantin nih...hewhew

pengalaman kedua : wedding kak nani


confident



so pengalaman second dah teror sket dah..haha..
tau je apa nak buat plus aku rapat dengan kak nani ni..hewhew

more story about pengapit :
  • dapat makan se meja dengan pengantin..hewhew..tem tu boleh lah anda belasah lauk2 pengantin sebelom orang lain sempat merembatnya..hehe...
  • kena cari baju yang sesuai untuk jadi pengapit..ye la sometime kena ikot tema..
  • sure sekali gambar kita pun bayak pulak dalam album pengantin..hehe
  • as I mention above...anda hanya perlu berkhidmat untuk pengantin..so kerja rewang kurang sket.. :P
i dont think la ni last aku jadi pengapit...
actually bohong laa tak terasa segan sebab kau kena expose muka atas 
pelamin jugak...
pastu dah dua kali...kalau berkali-kali...
mesti orang kata "eh kau lagi jadi"
tak pon " abes la kau..kawen lambat"
"bosan la muka kau jee"
and so on....hahaha..

setakat ni dah ada 2 request lagi suruh aku jadi pengapit..
tak masok lagi kalau kawan baik aku, Fiza kawen..haha "perasan":P
em itu pun aku cuba pertimbangkan la hasrat diorang..hewhew...

korang if ada pengalaman as pengapit boleh cerita sket..hehe...

thanx for reading =D

Love,
Farahshahidah






1 comment:

  1. ada yg ckap kalo jdi pengapit ni amik berkat insyaALLAH x lama la da tu nak kawen..hahahha.. =P

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign