Blog Farah Shahidah: semester 8

12 September 2013

semester 8

Assalamualaikumm
my journey sepanjang berada di degree dah makin hampir nak sampai ke penamatnya...even aku ada lagi one semester untuk praktikal hujung sem nnti untuk melayak kan aku grad...yehuu..walaupun bukan on time tapi dah cukup happening dah rasa . yang penting tempoh pembelajaran kena jugak tamat this semester.  praktikal tu I dont care sebab suasana dah lain and you need to enter into real life actually .haha. bukan menghadap buku, buat nota, asgment , pergi kelas macam as usual..
okay. Alhamdulilah, bila diingat balik masa mula-mula belajar dekat degree, I was banyak kali terfikir, not me saja, most of them mesti rasa lamaaaaaa nyaa belajar. bila nak habis. since kos akaun tak macam kos lain yg bilangan semester nya 6 semester macam tu. tapi akaun 8 sem. kau hado?? like jenuh all the time. haha.
dalam pada asek fikir bila nak habis. pindah sini sana. masuk kelas itu ini. pejam celik . pejam celik. dah pun masuk sem 8. times running so fast and furiouss..haha.syukur Alhamdulilah even banyak pengalaman manis pahit kat degree ni. pahit yang banyak maybe. tapi I accept that biasa lah asam garam kehidupan. kau mesti hadapi perit/pahit/masam/kelat dulu sebelum masuk dunia realiti nanti.
sem 8 yang ku tunggu tunggu selama ni dah pun tiba. and I dont know how to mention my feeling.kahkah. excited ada lar sikit, berdebar pun ada. rindu yang membuak dekat kawan-kawan yang rapat.
more updates later about sem 8 lepas ni. hehehe. Insya Allah..doakan saya dipermudahkan segala urusan sepanjang sem 8 ni. and apa yang aku dapat sepnjang dah banyak sem aku tempuh ni, kekadang kita kena keluar daripada takuk yang lama, keluar daripada kempompong, berani cuba dan masa ni lah kena buat keputusan sendiri yang mana kau rasa betul, bukan zaman-zaman tunggu orang dah. yes pahit tu banyak mengajar aku kat degree ni.

3 comments:

  1. Insyaallah habis belajar dengan cemerlang. Saya ni belajar lama sangat, 13 semester, bulan ni start sem 11 so okeila. Tinggal setahun lebih lagi.

    Tapi bila dah dekat nak habis ni kadang2 rasa macam nak start balik belajar ada gak. Nak merasa balik life sebagai junior.

    ReplyDelete
  2. goodluck k..moga2 berjaya dengan jayanye..

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign