Blog Farah Shahidah: SEGMEN BLOGLIST APRIL 2017 by Farah Shahidah

13 March 2017

SEGMEN BLOGLIST APRIL 2017 by Farah Shahidah

Assalamualaikum and hai bloggers !

Untuk pertama kalinya buat satu segmen pencarian bloglist. Lama dah nak buat tapi tak buat2 pun. Since tahun ni aktif balik blogging, so nak kenal dengan semua blogger baru2. I'm sure sekarang makin ramai blogger yang macam2 genre ada. So I really hope dengan adanya segmen khas ni, dapat kenal lebih ramai blogger and lebih banyak boleh share ideas.



Okay syarat penyertaannya mudah saja.

1. Wajib follow Blog saya ni..
2. Like page FB shop saya
3. Buat satu entry " Segmen Bloglist April 2017 by Farah Shahidah
4. Copy banner diatas.  Linkkan banner tersebut ke entry ini
5. Describe genre/kategori blog anda. Cth: blog anda lebih banyak cerita tentang beauty tips ke, travelog ke..etc
6. Publish entry anda, kemudian copy link url post anda di komen bawah ya.DONE !
7. HANYA TERBUKA KEPADA BLOGGER WANITA SAHAJA. Maaf ya.

Apa yang best kalau join segmen ni?
Ok, lebih ramai lebih meriah.
  • semua yang join akan dipilih untuk masuk dalam bloglist blog saya bermula 1st April nanti. Senang untuk semua kenal2.
  • saya akan blogwalking blog anda dan akan letak blog anda dalam list favourite blog mengikut kategori /genre yang saya wujudkan.
  • Jika penyertaan mencecah 30 ke atas, saya akan pilih 3 blogger bertuah untuk menerima giveaway daripada saya. Yeayy.
  • tarikh TAMAT segmen adalah pada 31st March 2017. Waktu 11.00 malam.
  •  List penyertaan akan saya keluarkan pada esok hari berikutnya. Boleh la sesama blogwalking nanti tau.
  • NEW UPDATE :  KEPUTUSAN SEGMEN DITUNDA HINGGA PERTENGAHAN BULAN 4 ATAS SEBAB2 YANG TAK DIINGINI. AKAN DI MAKLUM NANTI. MAAF YA =)

Thank you pada yang join segmen ni. Sangat hargai dan alu2 kan. I love to making new friends. InsyaAllah segmen ni dapat sambutan dan boleh kenal ramai lagi blogger kat luar sana. 

SELAMAT BERSEGMEN YA ! :-)

29 comments:

  1. Salam
    Joining

    http://radenotion.blogspot.com/2017/03/blog-giveaway-segmentation-blog-by_13.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Updated Link
      http://radenotion.blogspot.com/2017/03/segment-bloglist-giveaway-segmentation.html

      Delete
  2. hi kak jemput follow my blog

    ReplyDelete
  3. insyaAllah tak ada halangan saya masuk giveway ni ya.tq kak .meh follow my blog..blog rabiahtul adawiyah.tq for comment

    ReplyDelete
  4. fae join ^^ salam kenal from brunei

    http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  5. selamat petang farah . saya join yer

    http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  6. http://ainimrashihah.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    Selamat pagi..saya join segmen farah ya

    ReplyDelete
  7. http://www.aimisyahirah.com/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  8. join

    https://unnianje.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum, salam kenal..saya support dan join.. =)

    http://starlavenderluna.blogspot.com/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  10. Cik Kumbang join :)

    http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html


    ~ Freelance Blog & Graphic Designer ~

    ReplyDelete
  11. saya join

    http://mama3farhanah.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  12. http://deariescouple.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  13. Selamat bersegmen sis, hihi rasa nak join juga ni...

    ReplyDelete
  14. http://messarah.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  15. Hi dear, dah follow segmen ni ...

    http://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    sorry, mrs pip tiada FB.
    cheers

    ReplyDelete
  16. Assalammualaikum..Saya join..:)
    https://miezanajwanordin.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  17. http://cikcappuccinolatte.blogspot.com/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  18. good luck ,smoga dpat sambutan

    ReplyDelete
  19. kita join yaa!! http://thefarahabubakar.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  20. joinnn

    http://www.mialiana.com/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  21. joinn..
    http://sofiyahasya.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  22. join :)

    http://sweetepalhijau.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  23. mellya join and follow :D salam kenal
    http://mellyacrayola.blogspot.com/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  24. DONE!!
    saya join..
    http://aimanziyad.blogspot.my/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  25. join :)
    http://www.sayidahnapisah.com/2017/03/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  26. joining.

    https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/04/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  27. Saya join...

    http://jombercontest.blogspot.my/2017/04/segmen-bloglist-april-2017-by-farah.html

    ReplyDelete
  28. Selamat bersegmen.Sertai segmen tonton ucing nak try irama melayu.(^_^).

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign