Blog Farah Shahidah: Apa menarik kat JB : Tengok lampu and show house kat Ecoworld Kota Iskandar

shushivid

11 November 2017

Apa menarik kat JB : Tengok lampu and show house kat Ecoworld Kota Iskandar

Assalamualaikum and hai ! =)

I stay Johor dah setahun da pun. So bila stay sini sometime ada orang mai JB mesti tanya kat JB ada tempat best apa eh nak pergi.Lulz. Actually masih dalam mood explore lagi apa ada dekat JB. So far banyak tempat jugak dah pergi. Memandangkan masih kat JB lagi, and mungkin akan pindah Melaka semula lepas ni, I just wanna share la port mana kalau nak lepak kat sini.

Last time, I baru tau ada satu tempat ni baru bukak kat area Kota Iskandar. actually ia projek perumahan baru kat JB ni. kalau tanya harga memang tak boleh dengar la. So here we spent time dengan kengkawan husband kat Ecoworld Gallery @ Eco Botanic. It was a showhouse and ada jugak taman2 ala I-city giteww.

Once bila dah masuk kat kawasan Ecoworld ni buat korang rasa macam masuk ke perkarangan istana. Seriously cantik ! Agak2 kalau orang nak buat photoshoot pre wed ke post wed ke boleh tak eh.haha

masuk pintu entrance yang tersergam indah


Untuk masuk sini free sajer. Sebenarnya masa datang sini pun tak tau apa ada kat dalam. Yang penting untuk masuk kena register online. Nanti ada staff yang jaga pintu entrance tu tunjukkan. Maximum 6 orang dewasa untuk satu register online.

and then akan diberi gelang getah ni menandakan dah boleh masuk ya!
Masa pergi ni it was in evening. So lampu-lampu semua belum bukak lagi. So we just lepak dengan playground. memandang kami semua dok bawak anak-anak. memang suka la bebudak ni main kat payground.

awak je tak dapat main playground lagi. mihmih
Untuk tengok show house tu kena naik atas. kat situ ada beberapa rumah display kot-kot sesiapa nak beli rumah ke kan. boleh lah tanya staff kat situ.
naik tangga ni jumpa la show house tu

suka sangat view rumah ni

interior dalam yang superb cozy. tau lar kita minat pepel. haih

berangan sat nak dapat rumah macam ni. gulpp
Ada dua tiga rumah display yang boleh masuk untuk tengok the ideas. memang sangat cantik dekorasi, struktur rumah yang sangat simple tapi still nampak elegant. Every bilik ada toilet. Sempat berangan deko rumah macam kat situ.haha. Lepas tu plan lepak kat luar show house tu. tengok view lampu2 ala I-city.

niceee kann...

fefeling fairy tales

motif?
kat area ni ada bukak stall jual makanan, bubles, mainan kanak-kanak. So nice lah kalau nak ambil gambar kat sini. bebudak kecik memang suka la. kita as parent dok pantau je la. mihmih.

view dari lepas entrance


So kalau dah berdekatan dengan Kota Iskandar ni boleh lah nak singgah santai kat sini menikmati view malam kat sini. Sometime ada jugak event kat sini. Kot2 nak usha harga rumah idaman ke kan. hehe. Nak tau lebih lanjut pasal Ecoworld ni boleh la terus pergi tengok kat website ni ya 

http://ecoworld.my/

Thanks for reading =)

No comments:

Post a Comment

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign