Blog Farah Shahidah: tema warna raya 2013

shushivid

27 July 2013

tema warna raya 2013

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan :-)
tahun ni preparation raya memang tooo slowwww...sudah pertengahan Ramadhan tapi belom bergerak apa pun lagi...bukan tak bersemangat nak raya tapi rasa macam ada banyak masa lagi nak prepare for Raya..
macam our family, perkara yang dah menjadi kebiasaan kitorang dipagi raya adalah baju raya mesti nak ikot tema..dah macam boria pulau pinang pun ada..hehe..tak pernah miss sekali pun...tiap-tiap tahun dah fikir nak tema kaler apa..but this year, till now belom ada confirmation lagi mau tema warna apa...
kalau dulu, once nk prepare baju untuk first day raya for whole family mesti tempah baju untuk satu family..beli kain satu gulung terus nak kasi sama punya pasal...macam2 kaler dah penah try... tapi makin lama dah jarang nak main tempah2 baju ni..just tempah sendiri-sendiri je lar..lagi pun orang lelaki apa lar sangat pakai baju melayu just for one day..petang dah bukak...
tapi pada yang dok cari tema warna apa nak pakai for this becoming syawal ni..ada sumber mengatakan tema warna untuk 2013 ni ialah warna hijau EMERALD GREEN !serius cantek kaler tuu...tapi sayang baru tahun lepas kaler hijau...so kasi tukar mode lar kali ni..hehe..
EMERALD GREEN atau hijau zamrud mempunyai elemen permata dimana ia melambangkan kemewahan dan kecemerlangan pada si pemakainya..ceh..hehe
so apa kata uolls try this colour...memang ikot tema sangat kan...heehehe..kalau tak dapat bayang lagi..siapa tengok wedding scha dan awal ashaari perasan kaler baju persandingan diorang warna ni..Maria Elena punya persandingan pun kaler ni jugak...i'll review sket colour cantek ni kat bawah..
so korang punya tema kaler apa?share2 lar kat komen :-)
thanx for reading,
Farahshahidah

6 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum awak. tahun lepas pun saya dah guna warna hijau. hehe so tahun ni pakai tema turqoise je. hehehe. btw saya suka hijau sesangat. masa kawin tahun lepas pun saya pakai tema hijau. hehehhee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyeke suka hijau??huuu..kalau tau dah boleh ikot tema da taon ni kan...hehe

      Delete
    2. tak dapek laa nak berhijau tahun ni >_____<

      Delete
  3. oo ni tak lain alasan shopping lambat ni..mesti nak shopping time malm raya kat Jalan TAR ni kan?kan?kihkihkih.saya plak..stokin ke blom beli lagi :)

    salam perkenalan gak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa untong laa stokin je blom beli..hehe...
      alamak kite x shopping smpai kat jalan Tar pun...hehe

      Delete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign