Blog Farah Shahidah: Anak Kucing Baru

03 July 2014

Anak Kucing Baru

Assalamualaikum

Saya ada kucing baruuu !! hehh . macam dapat apa lar pulak. kununnya tak mahu cari pengganti Lona tapi memang dusta belaka . kehkeh . Act aku pun tak sedar bila start tah aku mula jadi pencinta kucing agaknya. hewhew. dari dulu memang suka kucing gilo-gilo tapi sekarang suka tu dah tahap sampai penyayang macam orang sayang baby peluk chiom semua.

ke sebab dah lama tak pegang baby / tak dapat adik kecik??tak jugak. and mungkin ni la perasaan yang Allah dah bagi kat aku untuk sayang kat binatang nama kucing kot. Eh tapi semua binatang aku sayang wohh !
okay macam mana aku boleh jumpa itu kucing .? alkisah since dari pada satu malam tu telinga aku ni asek dengar kucing ngiau memanjang . tapi aku buat dont know. Pagi besoknya, lepas subuh pun bunyi jugak. mak ayah adik-adik aku pergi kerja/ sekolah aku sambung tidur. Then mata aku terbukak balik sebab dengarkan anak kucing ngiau lagi . 

Aku yang mamai macam tidur tak cukup hari ni gagah kan badan bangun pergi bukak pintu belakang rumah aku, nak nengok mana datang bunyi anak kucing tu. knon nak jadi penyelamat. ceh. bukak je, eh tak ada pun, mana datang bunyi pulak ni. aku tinjau sini sana. then ternampak sekor anak kucing kaler oren terlompat-lompat sambil dok jerit-jerit mintak makanan kat rumah selang satu sebelah rumah aku.

nampak anak jiran aku tu campak-campak sisa kat dia. dia makan dengan lahap kemain. habis jerit lagi mintak. makan habis mintak lagi . ohh myy ! rasa macam kesian pulok tengok kecik-kecik mintak makan sendiri .part cam ni yang aku lemah sikit. 

aku pun buat-buat panggil dia . then kucing tu toleh aku terus berdesup pergi dekat aku. masa tu dah mula rasa prihatin sangat dah kat kucing ni. heh. aku bukak peti ais cari-cari apa yang ada. luckily jumpa ada ikan kembong yang keras sejuk lagi. aku bagi je kat dia. dengan rakus dia makan tanpa peduli ikan tu sejuk.ini betul-betul lapar nih. hahaha . dia makan.. dan makan sampai 2 ekor sekali..fuhh

lepas makan dia sondol-sondol aku like wanna cakap thanx kat aku kot .haha.. baik. mula kesian .ehemm. so aku pun dok biar je la dia lepak- lepak rumah aku. aku tengok dia comot kemain. aku pantang tengok kucing comot-comot ni. rasa nak mandikan aje. then aku siapkan air suam-suam gitu. kasi mandi bersih-bersih siap shower foam Fruitale lagi, ehehh..lap dengan tuala and done !!

bila dah sejuk-sejuk tu mula la nak tidur kan. so starting tu la aku decide nak bela si kucing kecik ni. nak lepaskan balik sure nya dia melekat je kat rumah aku nanti sebab ada orang bagi makan mesti dia tak nak pergi . tak pela peganti Lona . Lona sekarang jarang-jarang sekali balik. ada pakwe baru .Lupa kat tuan dah .
tapi aku tak tau nak kasi nama apa. adik aku nak bagi nama Kiki like ouh macam gurgurl, macam too common. hmm entah la. aku just call 'dak kecik' dak kecik je. heheh . so sekarang aku memang dah sayang pulak kat dak kecik ni . and tak kusangka emak and yang lain-lain macam tak kesah je aku nak bela. hehh. janji aku pandai settle kan 'berry and kenchh' dia..kuikui.

1 comment:

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign