Blog Farah Shahidah: Jumpa anak kucing baru !

shushivid

08 May 2014

Jumpa anak kucing baru !

Assalamualaikum

setiap hari Isnin memang antara hari 'lemau' for those yang kerja or belajar.betul kan?kan? so macam biasa bila hari senin malas nak fikir makan apa,balik kerja terus makan kat kedai siap-siap.kalau rajin memasak la ktorg kat umah sewa tuh.

so on that Monday haritu. balik keje mula terfikir kan perut dulu.hewhew.part ni yang susah.nak makan kat mana mesti tak tau. dekat area-area kitorang stay ni banyak je kedai makan.tapi mostly kedai mamak tak pun kedai tomyam.boring -_-

last-last ktorang decide pegi makan dekat One Shamelin yang baru tak baru lar bukak dekat Pandan Jaya. dekat dengan kolej lama I.

lepas makan tu, rasa nak round satu mall tu macam tak ada ape, so we decide balik je trus. masa kat parking dengar kuat gila suara anak kucing terjerit-jerit.

mula lar hati ni rasa tak sampai hati. nak jengah tapi fikir dua tiga kali.but then Zue ajak jengah balik. and yes nampak sekor anak kucing hilang mak terkapai-kapai dalam lopak berair kat situ.kesian nyesss

dah lar baru lepas hujan. mesti kucing tu sejuk.lepas tu siap bersin lagi. Zue tanya aku,nak amek bawak balik tak. aku macam belah bagi. nak tinggal kesian.tengok bulu dia macam 'rare' sikit.

so ktorang carik la kain-kain yang boleh guna nak balut dia. tak hado! then aku korban lar shawl aku buat sementara.hew.

masa jumpa ni memang tengah selekeh


gerak balik tu, zemangat betul kitorang nak shopping barang kucing. hewhew.. betul-betul nak adopt ni.lagi pun kucing tu baby lagi. kat rumah pun tak ada benda boleh kasi dia makan. dengan badan dia kotor lagi. mula la sifat pencinta haiwan ni datang.haha






kitorang siap fikir nak kasi nama apa kat dia.haha.act tak tau jantan ke betina.biasa kucing kalau besar sikit baru nampak jantan betina dia. so since we'olls jumpa dekat OneShamelin, ktorang bagi nama selamat sikit, Merlin. kihkih.okay tak?


Welcome to our home, Merlin. :-P

psst..lepas ni akan ada more update lgi pasal Merlin.hewhew
Sent from Samsung Mobile

1 comment:

  1. alahaiii.. comelnya and baiknyaa akak.. smpai smgt shopping tuh.. hehe

    smoga Allah memberkati usaha sis memelihara kucing~

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign