Blog Farah Shahidah: Review : Barang Ikea yang best!

19 February 2017

Review : Barang Ikea yang best!

Assalamualaikum and Hi

Last time, I pergi Ikea Damansara dengan husband memandangkan dia belum penah pergi Ikea. Sesaja cari time nak pergi after selalu dengar member dok bercerita barang beest Ikea. Mihmih.  I dah penah pergi masa stay in KL ,2014 dulu. So dengar cerita dah ada Ikea Cheras.  Tapi orang kata Ikea Damansara lagi Best.  Tak tau la kan. Hehe.

Port paling lama. Cari lampu

Jalan punya jalan benda pertama mesti lah kena tengok show room dulu.  Cari idea nak cari barang apa.  Baru last nanti grab the item terus bayar. Haha. Alang-alang stay satu malam lagi kat situ,  we decided survey dulu besok datang balik baru beli. Jom pekena ikea meatball dulu.  Yeay.

Esok kita datang lagi ya.

Belum habis survey, Ikea dah nak tutup.  So esoknya tora datang lagi.  Heheh.  Actually tak tau nak beli apa.  Cuma cuci mata. Nasib la kalau ada benda best beli la. So here,  antara benda best yang berjaya we'all grab....

Stand Lamp 
sumber : google. padahal beli warna hitam LOL

Husband sangat suka survey lampu.  For him lighting cantik dah boleh buat satu area tu nampak cantik.  So dia berkenan kat satu lampu panjang ni.  Plan letak dekat ruang tamu . Tak pun dining area.  Feeling romantik gittueew.

Lampu tidur
sangat membantu, bila tengah malan nak bangun pergi toilet

Lampu tidur harus kena cantik. Tak dapat sepasang pun,  satu pun cukup.  So we decide amek yang pattern gini. Nampak cam unik. Bila petik suis serious nampak cantik sebab corak dia reflect kt dinding.

Drawer cabinet
suka kaler putih, sangat useful

Memandangkan kabinet dapur kami tak ada drawer yang boleh simpan  makanan kering,  finally terjumpa this rack.  Nampak sangat applicable. Sebab ada drawer and kecik. Muat masuk dalam kabinet.  Boleh la simpan stok barang dapur kering.

Bunga bunga Ikea

suka pasu putih

Before keluar dari Ikea harus lah grab satu dua jenis bunga kat Ikea ni buat hiasan dalam rumah. Pandai betul orang Ikea ni letak benda2 mcam ni last before pergi bayar supaya boleh teragak2 eh nak amek ke tak macam lawa je kan kan.

Kuali Ikea
i loveee this kuali, tak payah pakai minyak sangat
Biasa orang beli pinggan mangkuk Ikea,  tapi kami dok cari kuali.  Heheh.  Teringat kat rumah tak ada kuali besar,  memandangkan bila family ramai datang,  nak goreng kuantiti banyak tapi kuali sederhana je kami ada. LOL.

Food Plastic Storage 
Banyak boleh guna, simpan buah, sayur-sayur,

sumber : google

Ni pun antara benda best jumpa.  Sebabnya kaler purple. Haha.  Tak adalah.  Actually, kalau nak stok barang dapur lama bertahan dalam fridge patut simpan dalam plastic.  Biasanya I simpan dalam tupperware plastic.  Tapi bila dah jumpa plastic ni senang sikit.  Ada besar and ada kecik.  Siap ada seal lagi. So segala buah,  sayuran boleh simpan dengan fresh lagi.

Tu la antara barang yang we think menarik we'all beli.  Dengar cerita Ikea Tebrau,  Johor pulak nak bukak tak lama lagi. Boleh la kiter kerap pergi Ikea lepas ni.  Haha. Bestnya barang Ikea ni,  kalau beli banyak tak perlu nak pakai lori segala. Sebab semua jenis pasang siap. Bawak balik terus pasang sendiri. One more thing ,it's more practical. Tak banyak makan space. Creative.  And easy to use. Nanti review lagi pasal barang Ikea ya!

sesi memasang kat rumah. Spot Miko yang buat-buat sibuk orang tak hirau dia.

.Thank you for reading this

2 comments:

  1. Barang IKEA memang best,cantik and mura-murah! hehehe. btw saya singgah dan follow sini ya :)

    ReplyDelete
  2. mudah2an nanti akan diwujudkan ikea di Sabah, ameeen

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign