Blog Farah Shahidah: Sambut Birthday Husband kat Big Food JB

06 February 2017

Sambut Birthday Husband kat Big Food JB

Assalamualaikum and Hi!

Ini entry while celebrating my husband's birthday on 24th Sep 2016..

Sebelum kahwin, dah ada plan dah nak celebrate birthday husband nanti macamana. Tapi we just plan. Lepas kahwin rasa plan tu tak berapa nak jadi. Agak buntu nak celebrate macamana. Wink wink.I ingat nak set up everything kat rumah. Tapi satu apa pun tak cari. Masa makin suntuk. The day before his birthday, I fikir punya fikir, at last google je apa tempat menarik kat JB ni yang boleh jadi port Birthday. Nak hire surprise planner tak sempat dah.

I jumpa banyak belog cakap port makan best yang boleh set up birthday dekat BigFood Restaurant. Ada nombor phone. And I try la mesej tanya apa pakej ada. It's good the staff sangat cool berbalas what'sapp walaupun I asek balas lambat. Sampai la besok on that day pun belom confirm lagi. Hehe. They said boleh setup birthday only RM50 per deco with setup table, balloons and pilih kaler tema.
Untuk kek boleh order whole cake or even slice. Tapi sebab dah lambat order. Dia boleh kasi kek mana yang ada je. Untuk makanan pula boleh order time datang nanti. Actually BigFood ni sekali dengan Bakes & Petals. Actually sebelah2. Kalau makan kat Bigfood boleh order kek dari kedai Petals.

Then misi bermula on 9pm. Datang terawal la pulak. Haha.Padahal dah pegi tengok Train to Busan da. So sementara nak tunggu timing pukul 9, lepak dalam kereta. Husband kata tak pe la masuk je la. Adehh. Last2 nekad je masuk awal sikit. Finally sesampai dah already setup. Nampak ha belon2 biru..Alamak tetiba segan pulak nak masuk. Orang tengok.mihmih. Husband was terkejut omaigodd. Dia tak expect I plan cenggini actually. Siap kata tak mintak susah2 buat camni. Tapi tak susah mana pun. Bagi I tak seberapa pun kita buat ni nak bandingkan dengan all his sacrifices..hee. 

baru sampai.

First thing nak share menu kat sini. Even dok kat baker and petal, boleh jugak order menu dekat Bigfood. Kalau dok kat Bigfood boleh juga order kek dekat Bakes and Petals.. So we all order spagetti Bigfood.. Taraaaa...pinggan bosa bonaaa haaa.. berbaloi-baloi..!

ni yang I order

ni yang husband order

Husband ingat ni je surprise yang ada. Dia tak tahu ada lagi tu.. Hehe..
Sambil tengah2 makan.. Tetiba taraaa.. Staff cafe tu bawak kek sambil bukak lagi "Happy birthday". Lols. Terkezut asben. He told me, this was the first time celebrate birthday macam ni. Haruslah. Sekarang da dengan wife. Kena la celebrate lain sikit.mihmih.

HAPPY BIRTHDAY DEAR ! Dia terasa macam kanak-kanak ribena pun ada.huahua. layankan jela isteri mu ini
Alhamdulilah plan menjadi.. Thank you sesangat kat owner cafe ni yang gigih berwasap dengan kiter. They made my day! Really appreciate sesangat. Yang penting husband happy. Walaupun ulang2 dia dok cakap dia tak mintak kiter buat ni semua. Tapi I really want to do this.suka2 and just want to appreciate everything he done to me. Before balik kasi tapau makanan tak habis and kek yang comel itew..

Thank you Big Food and Bakes & Petals. Highly recommend this place!
Makanan sedappp and portion banyak. Harga tersangat affordable. Kedai yang cantik and selesa.

Boleh review their IG : bigfoodfnb
Can book by contact no : 017-7388790

Thank you for reading these.

No comments:

Post a Comment

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign