Blog Farah Shahidah: game mania..!!

shushivid

13 March 2011

game mania..!!

Assalamulaikomm...!!!

hype everybody..!!korang kaki game tak??
tak kesah la game pc ke...game miniclips aje ke...game boy ke..
ps ke...hape2 aje lar kan...janji game...
aku ni tak de lar kaki game sangat...hehe....
tapi sekali dah menceburkan diri tu...
leh jadi addicted jugak sometime...ngeh3



story bermula...masa aku diploma dulu....
dalam sem 2 cam tu lar...kitorang memang sangat masyuk maen game...
bukan ps ke hape...game yang download dalam laptop tu...hehehe....
masa tu boley kata sape2 yang ada laptop sume ada game dalam lappy diorang...
kalau tak de copy lar dari lappy sape2..
tak pon install cd game tu masok dalam laptop memasing....



tak terkecuali aku...hehehe.....
macam2 pattern game aku maen....
memang sangat seronot lar kan...
kalau boley sume game aku nak khatam kan..hehehe....
macam tak de keje laen pulak kan...:P
bukan tak ada keje..tapi saje cari keje laen...hehehe....
menghilangkan bosan dok asrama lar katakan...



aku ada maen game ni tau................
Plant Tycon..
best game ni...leh maen kawen2 kan bunga...
means cipta bunga sendiri lar....


see??men tanam pokok bunga dalam pasu..leh kawen2 kan pokok...
pastu ngan tak sabarnya tunggu bunga apa yang keluar..hehehe



then jual ar kan market....depend pada customer2 yang lalu lalang tu lar...
nak beli ke tak...hehe...so dari situ ler kite earn profit..!





Virtual Villagers...game ni pon aku suka gak...
tapi amek masa lar kan...game ni cam kita kembangkan satu tamadun tu tau...
so boley beranak pinak...tingkatkan teknologi...bina rumah..macam2 lar..besh..
cam real ar gak....




game ni even tutop pc pon dia leh idop...
bukak2 lappy je...mesti ada perubahan kat orang2 tu nanti....
makan masa jugak lar....




Farm Craft...game berkebun...ha ni pon besh jugak
boley tanam2 macam2 jenis sayur...buah bagai




bunga pon ada jugak...pastu jual....
setiap level semua kena buat....and kena follow lar instruction dia...
dia nak bape bunga kena jual...buah brapa bucket kena jual....hehehe




Hell Kitchen......
yang ni pon okeyh jugak tau....
gem serve makanan ala2 kat hotel....
Hell Kitchen ni kan memang ada tayang kat tv...
ni dia buat bentuk game pulak....



tu yang la chief tu...kalau kau lambat serve dia buat lar muka bengang...
and silap kau kena carot...
memang dasar kat neraka lar kau..hehehe




Diner Dash...emm sure ramai penah maen game ni kan??
ni pon game serve2 makanan jugak....
game ni ada banyak part....
atas kapal ada...restaurant ada...kat stadium ada...



Farm Frenzy.......
game ternak haiwan..keh3...macam2 kau boley ternak...
cam lembu...kambing...babi pon ada...ish...ayam....
pastu hasil dia boley lar buat pizza...cheese cake...macam2 lar kan....
dia ada time limit lar nak process makanan tu...

ni Farm Frenzy untuk Pizza Party




Cooking Academy
ha yang ni pon antara yang menarik jugak...
men blaja masak2 ngan chef kat academy ni..cehh konon lar kan...
siap ada test praktikal lagi tau...
and siap di beri grade..kui3...
dati ajar potong bawang sampai lar serve makanan...hehee



actually banyak agi game yang aku maen...tapi ni antara top feveret aku lar masa tuh....
hehehe...addicted ya amat masa tu...
balik kelas je dah melekat depan lappy......
orang fanatik tengok cite korea masa tu...
tapi aku layan game....hehehe............
sekarang dah masok degree..aku dah tak maen game ni dah...
satu game pon tak maen...cian....
bukan apa...juz tak termaen je ....kui3.........



okayyhh...thanx 4 readingggg :)))

2 comments:

  1. main la game plants vs zombies. sumpah best!

    ReplyDelete
  2. best ke???em kene tggu cuti sem la gamaknyeee

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign