Blog Farah Shahidah: sekarang saya pula ganti mak beli barang dapor..

18 March 2011

sekarang saya pula ganti mak beli barang dapor..

Assalamualaikomm...!!!

hype readers semua...!
baru balek dari shopping barang dapor...hoho
shopping lar sangat kan....=P

dah berkali2 beli barang dapor tiap2 minggu...
tiba kali ni dapat satu akal nak post kat entry pulak..muahhahah..
terasa macam emak2 pergi pasar cari barang dapor pulak...
em yup..bakal emak lar tuu..heheh..


since dok umah sewa kena lar pandai2 budget..
belanja umah semua...
from api air...belanja dapor...sewa..duet minyak..belanja harian semua kan...
so everyweek kena lar 'tong2' satu umah...
standard la tu dok umah sewa...kan?kan?

tiap2 minggu we all akan cari masa
merayau ke tesco..mydin..JJ..takpon paling masyuk Pasar Besar Mc..
membeli stok laok paok..barang2 basah..kering semua..
untuk seminggu....yeahh..!



macam2 dihangkotnya...
tak ketinggallan barang2 sendiri...
satu troli penoh barang kitorang aje..
kekadang mengalahkan femly beli barang.......
ni baru sket aje yee.....


tiap kali aku ngah beli barang dapor...
ada aje mata-mata yang dok pandang kitorang...
seolah2 jakon tengok budak baru nak hidop macam we all ni beli barang...keh3..
jangan dipandang enteng kami ya.. =D


tapi aku paling seronok kalau pegi pasar besar....
macam-macam ada wa cakap..!!
seronot...rasa nak hamek semua tuu...
mana tak nya kat pasar fresh2...baru angkat dari laot punya..!
even bersesak2 tapi langsong tak kesah..
macam2 jenis sayor,ikan, mende pelik2 ada...
sampai kau naek kecoh tengok semua tuu...






dah bayar..sila jalan...



sesi hangkot masok bonet...
stok untuk 1 week..harap cukop.. =P
plus model tambahan..ngee



kata macik2..dah boleh kawen dah ni...
ouwh tak..tak...belom layak lagii..kui3..
mak maybe tak bape yakin aku handle belanja kat umah sewa...
no worries mak..!keh3...


thanx 4 readingg...!! =)

1 comment:

  1. ni melantak k? stok 1 minggu byk ni? aish!!

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign