Blog Farah Shahidah: kawan kitew jadi mak andam

18 April 2014

kawan kitew jadi mak andam

Assalamualaikum

Ada sorang one of my bestfriend ni.punya sama interest dengan I. suka main mekap-mekap.starting berkawan adalah masa tahun 2008 masa I masuk Kptm Cheras dulu. and ktorang move to Uitm Lendu for diploma pun sama-sama.



masa dekat Uitm Lendu dulu.. kekadang tak ada kerja, tak I lepak bilik dia, dia lepak bilik I. borak-borak la kejenya. da bosan-bosan try mekap muka nasing-masing. I tenyeh muka dia sat lagi dia pulak tenyeh muka kitew.hewhew. even barang mekap tak se heaven mana.blusher pun tak hado. ada eyeshadow kaler basic pun dah rasa wow tangan dah gatai sangat ni nak conteng muka.haha.



sudah mekap dah rasa cantik benor la tu .padahal bila ingat balik tak hape lar jadi kat muka anak orang tu.haha.bak buat macam mana.masa tu memasing zero skill.noob habis.

lepas tu when we moves to degree pulak, my fren tu bersungguh nak tajamkan skill mekap dia. dunno why. sebab masa tu I tak rasa nak sungguh-sungguh belajar mekap. tapi my fren tu memang pandai keluar daripada takuk. pandai cari income tambahan.and dia rasakan one day dengan mekap dia boleh buat duit.


and dia berjaya proves it! seriously! I ingat lagi.awal-awal masuk degree dia spent duit untuk beli mekap sikit-sikit.masa tu banyak orang jual mekap dekat online.not bad harganya.lepas tu sambil-sambil dia belajar dekat youtube.and then nak mahir test kat muka kawan sebilik.muka I pun penah ditenyehnya.


bak kata orang sikit-sikit lama-lama jadi bukit.collection barang mekap makin banyak.makin lama makin bertambah improve skill dia.dia buka kelas mekap sendiri. ada fanpage sendiri.perlahan-lahan dia ambil job mekap for dinner uitm.

memang betul rezeki Allah tu ada kat mana-mana.As long ada usaha.so setimpal lar dengan apa yang dia cuba ushakan.now dia dah jadi freelance make up artist okay.bangga mak!hewhew.seriously mekap dia makin cantik.dapat job.merata dah.da macam pisang goreng panas.and baru ni my fren tu menang untuk kali kedua pertandingan mekap dekat JJ.berjaya kalahkan mak andam yang ada tu lama dah berkecimpung dalam bisnes ni.really impress kan?


siapa sangka dulu kitorang suka-suka je tenyeh muka masing-masing.but dia yang berjaya buat benda tu as one of carrier dia.kalau pasal study no worries lar dia still boleh perform.senang cerita serba serbi dia boleh. multitasker dia ni.hee.I really impressed dengan dia. she is humble.kuat berusaha.tak mudah putus asa.and really kuat semangat!kalau dia kata dia nak buat benda tu.dia buat sungguh-sungguh.


I banyak belajar dengan dia sebenarnya tanpa dia sedari.hewhew.sebab dia really independent.tak susah kan parents and sangat bijak cari duit sendiri. and Alhamdulilah rezeki dia maikin murah sekarang. da jadi mak andam muda dah sekarang.hewhew.kekadang ada follow dia pergi mekap orang and penah dia ajak join belajar mekap sekali. wuu.rasa dah jauh sangat.hehwew.betul orang kata better buat something yang kita suka.

now tak menang tangan dia mekap orang.semenjak one of bridal ni ambil dia joint event lagi busy lar kawan kite. dia ambil job sekitar melaka and luar melaka pun ada jugak kekadang tengok pada keadaan.hasilnya tak mengecewakan okay.believes me! so if awak-awak yang ada nak try mekap kawan kita ni. boleh lar contact usha fanpage dia Intan Atika Touch

I doakan kawan I tu sentiasa murah rezeki berterusan.and terus kekalkan rendah dirinya and keep our memories yang jadi permulaan langkah ni sampai bila-bila. amin.hee




Sent from Samsung Mobile

2 comments:

  1. Boleh turun penang tak? Kot kalo kita nak kahwin nanti boleh mintak khidmat kawan awak. Heeee ^^

    ReplyDelete
  2. owh kawan awak yang ni ye? alhamdulilah..memang cantk dia makeup..kirim salam dia ye

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign