Blog Farah Shahidah: talking about my pet, Kiki

shushivid

08 April 2014

talking about my pet, Kiki

Assalamualaikum.

From previous post I penah cerita pasal my second cat yang I bela till now dekat SINI . dulu tecik lagi sekarang da besar dah ! da macam apart of our family dah.seriously !


dulu masa baru jumpa I ingat dia betina and we'olls bagi nama Kiki.. haha.. rupa-rupanya dah besar sikit jantan !so cadangnya nak tukar panggil Oyen tapi macam dah terbiasa panggil Kiki so we just kekalkan. Kiki pon Kiki la janji rawk !hewhew.


I never taught that I akan sayang gila dekat Kiki and my family semua macam dah ikot join sayang benau dengan Kiki. sebab my first Kucing Lona dah lari mana entah jumpa tuan baru maybe. 


Kiki kucing yang sangat manja yang I pernah jumpa. seriously.. most kucing manja.tapi dia punya manja memang lain sikit.hehe. tiap kali tido dia mesti nak tido dengan orang yang bagi dia makan. biasa nya of course me tak pun if I takde mak I lar. bila tengah tido mesti kejap lagi die landing betul-betul dekat kita.tak kat kaki tak pun bawah ketiak.kadang-kadang pernah berapa kali termasuk dalam kain.ish3. bahaya ini kucing !haha

nampak tak dia punya manja macamana. Kiki pantang nampak alas yang empuk-empuk macam cadar ke, selimut ke, toto ke mesti dia buat port landing dia. dia akan tido selelap-lelapnya. kekadang tu bom meletop belom tentu dia bangun.hahaha.tido mengalahkan orang kerja shift malam.


suka ngan stripes kat badan Kiki


we'olls rasa Kiki unik. even dia kucing biasa sebab dah lar kaler oren semata.I prefer bela kucing biasa compare kucing mix ni sebab ketahanan badan dia lagi kuat.hewhew. badan Kiki ada corak macam rimau bintang sikit pastu tang kaki ada macam stripes sikit. hewhew.


bila ajak main macam baby perangai dia.beriya nak gigit tangan kita. sampai menganga kekadang..haha..bak kata mak, sometime muka dia macam kesian sikit.hehe.thats why I amek dia.

baaa cakkk !

now dah nak hampir setahun bela Kiki. even I jarang ada kat rumah.tapi bila tak balik mesti rendu gila nak gomol Kiki. bapak I pon dah ikot sayang Kiki tau !kekadang we'olls tergelak-gelak tengok ayah layan Kiki. penyayang kucing jugak bapak I nih. kihkih.comel betul bapak itew.wee

nak jadi gurgirl jap. sape soh bagi nama Kiki

setakat ni belum terfikir nak adopt new cat. nanti lar if dah betul-betul stay dekat rumah. tak tau kenapa makin lama dah jadi pencinta kucing sekarang ni.sampai layan kucing pun macam baby.layan baby pon da macam kucing.camno tuh?hew

thanks for reading,
farahshahidah


Sent from Samsung Mobile

11 comments:

  1. akak takut kucing tapi dia comel...

    ReplyDelete
  2. saya pon ada sekor je kucing..gemuk ngan penakut hehe.sebelum ni ada adopt banyak tapi semuanya mati sebab penyakit.hmm

    ReplyDelete
  3. comelnya kiki.. akak suka kucing, sayangnya tak dapat bela kucing sebab duduk di rumah orang..

    ReplyDelete
  4. haha..comelnya dia...rasa cam nak pepeluk jer...hehehe..sy memang mina kucing tapi tak boleh bela sbb dulu pernah bela seekor dan bila dia mati rasa sedih mengalahkan org putus cinta..tak sanggup lagi nak rasa sedih camtu lagi.. :(

    p/s: follow sini

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. tb2 makin keliru nak lepaskan atau tak my cat ni.. huhuhuh

    ReplyDelete
  6. kiki2...niesa suka tgk je kucing tu..nk pegang takut pulak..ehehe..

    ReplyDelete
  7. suka tgk but serius KA paling takut kucing ler hehehe

    ReplyDelete
  8. gambar last tuuuu. how cute. haha. ee tak berani dgn kucing. bukan takut =3

    ReplyDelete
  9. comelnya kucing.. suka kucing jugak... :)

    ReplyDelete
  10. saya ada kucing. nama dia Incik Tsurara. berbanding dengan Kiki anda, Incik Tsurara suka tido atas laptop saya time saya buat kerja, dan suka tido atas saya time saya tengah tido.

    But, sayang punya hal. Relakan sajaaaa~

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign