Blog Farah Shahidah: Wedding Cuzzy dekat JB

25 April 2014

Wedding Cuzzy dekat JB

Assalamualaikum

I lama tak pergi JB. seriously lama dah. seingat umur 18.hoho. biasa kalau sampai JB ni pun sebab bila ada wedding sepupu anak Pak Ngah since Pak Ngah kitew stay JB..sebab most of my family orang Melaka 'pure'.maka menetap pun Melaka je la.mana tak lagi pure nya.haha. haa baru le sampai.kalau idok takde lar. hew

yang nak kawen ni my sepupu sepapat K.Syirah.masa kecik-kecik bila dorang balik melaka mesti main panjat2 tingkap, main galah panjang. apa lagi ek dah lupa.petang-petang mesti ayah dia our pak ngah belanje aiskrim for satu femily. murah rezeki pakngah.hewhew. bila dah besar- besar semua dah buat hal memasing.kekadang siap awkward lagi bila jumpa.eh macam lar tak biasa.ceh! maybe lama tak jumpa kot!

Pak Ngah and Mak Ngah with da brides

so time ni memang tak lepas peluang pegi JB. we'olls tinggal kat homestay yg disewakan for 3 days.tapi I je sampai pagi Sabtu.lolz sebab terhegeh-hegeh balik dri KL.

before wedding my kazen ni, punya zemangat tau usha2 pelamin, baju apa semua. mesti lar nak cari yang meletopss and affordable. so far most of preparation dia superb! suka gilakk sebab macam taste I'olls ! aiseh. jelessnyess.haha
PELAMIN



sumpah dalam banyak-banyak I tertarik pelamin dia. suka gabungan kaler macam ni. ada pink, peach putih and purple. tengok I olls dah jeles acam mane. hewhew. meja makan beradab pun letak depan pelamin terus.

PHOTOBOOTH & PROPS




tang photobooh simple but nice.at least ada latar belakang yang cantik dah cukup. bila ada props bagai tu yang cool gila gamba.kita pun tumpang sekaki.hehe.

TEMA WEDDING

tema wedding ni more pada pink+hitam.cantik weyh..!belah kiri malam berinai belah kanan for outdoor photoshoot.family I pulak tak terkecuali baju pun ikut tema. sama ada pink or hitam. tapi I pulak tak berapa nak ikut tema. haha.



see the makcikss wearing pink hado, hitam pun hado. the superb makciks.hewhew

AISKRIM GOYANG

penah dengar tak Aiskrim goyang?ha kebetulan adik K.syirah ni bisnes Aiskrim Goyang ni. so time wedding ni dia open la booth kasi tetamu yang datang.Sebab apa nama dia goyang? sebab nak cepat bekukan aiskrim tu guna ais+garam. then goyang-goyang guna machine khas. terus jadi Aiskrim sebatang.hehe.so ni antara salah satu idea boleh buat selain buat cendol tak pun bubur kacang kan?.hew

sumber : google

OUTDOOR PHOTOSHOOT, KOTA ISKANDAR, JB

petang tu I pegi join dorang pegi photoshoot outdoor. kalau kat JB ni as yang diberitahu, mostly si pak photographer memang suka bawak pergi kat Kota Iskandar sebab tempat tu cantik gila and banyak port-port cun untuk shoot. No wonder lar masa we'olls sampai tu perasan banyak betul pengantin dekat 10 pasangan.macam-macam kaler ada.haha. petang tu K.Syirah pakai dress. cantik woo.



We'olls yang tukang sebok ni pun buat photoshoot.haha.

Anyway, bakal-bakal brides boleh la dapat idea sikit for korang punya wedding soon. sikit sebanyak we shared even I sendirik tak kawen lagi.hahahaha.

 to K.Syirah and hasbeng, Selamat melayari Rumahtangga with peaceful and till jannah. Amin. Alhmdulilah rezeki lepas photoshoot perantin kita belanja steamboat.yepii. feberet all the time !suka gila steamboat JB !

Thanks for reading,
Farahshahidah




3 comments:

  1. bebudak kompom like lapanplohjuta kali aiskrim goyang tuh. eh, mak & pak budak pun kot..! ha3..

    ReplyDelete
  2. hehehe meriah sgt nampak majlis ni & yup KA pun suka dgn tema wedding ni cantik & menarik !

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum awak. bestnya. lama saya tak balik johor, rumah mertua. ahhahaa.. lawanya wedding cousin awak. singgah menabung astrogempak sini~~~

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign