Blog Farah Shahidah: Reunion with besties ex-KPTM

shushivid

05 April 2014

Reunion with besties ex-KPTM

Assalamualaikum.

Lepas SPM, first institusi yang I masuk adalah Kolej Poly-Tech MARA, Cheras, KL. itu pun selama one semester only sebelum gatai-gatai masuk UITM Melaka. but even  one semester, banyak moments was created during that time. bak kata people, tempat yang sekejap tu lar yang paling the best among the rest. haha. the first day I masuk kolej tuh adalah pada tahun 2008. lepas keluar dari kolej tu memang dah tak jumpa langsung memasing dah antara yang rapat-rapat.

but after almost bertahun-tahun, now 2014 ni baru plan nak jumpa jadi jugak akhirnya. kebetulan I intern kat KL, major senang nak pergi KL. so we plan betul-betul. I mesti la super excited nak jumpa diorang nih. rindu gila weyh. kawan sebantal setilam. buat kerja gila,overnite merayap sama dulu nih.biasa lar umur masa tuh baru setahun jagung lagi.18 tahun baru. tsk

pakat jumpa tak ramai pun. yang mana ada je.adat reunion tak semua boleh gather.antara yang rapat tu membe housemate dulu.Amy, Ayu, Farah Wahida jadi yang mana kebetulan ada kat KL and free masa tuh,on lar. we just lepak makan-makan sambil borak gelak sakan macam harem dekat restoran Al-Azmi Seafood Garden area Sentul.

 I guess orang KL quiet familiar with this place. sebab restoran ni cool gila dengan lampu-lampu bagai, makan kat pondok-pondok yang ala old skul gitu. orang ramai jangan cakap lar. memang sesuai nak makan santai-santai sambil borak panjanglepas tu gelak tak hengat dunia sebab tak ada siapa hirau pun tengah ramai- ramai tuh. haha

datang sini kena cuba Chicken chop dia yang super sedap.

muka kekenyangan setelah gelak terburai-burai

we'olls lepak malam. seriusjumpa dorang ni semua dah berubah. masing-masing dah layak kawen dah pun.
dah being somebody lar at least. happy gila tak terkata. yang dah chubby pun ada.masing-masing dah lain. hewhew.


ni Amy, housemate paling rapat dulu

tu Ayu. pemecah kesunyian we'olls. haha.dengan abe dia lar

tudung hitam tu Farah Wahida. nama dah nak dekat sama ngan aku lak tuh.hehe.
tak sama kelas tak sama rumah, tapi friend till now

sebenarnya ada dua orang lelaki.tapi yang lagi satu malu-malu kucen pulak

abaikan pipi yang masak ranum itu
kami yang dulu bukan lar sekarang. hewhew

lepas borak macam kat rumah sendiri plus pipi dah naik kebal asek gelak,sambung lepak pergi karok menyumbangkan suara masing-masing. tapi really have fun lar.cerita pasal all suweet moments tak boleh blah dulu-dulu di ungkit balik. bila ingat balik tah hape-hape lar perangai kanak-kanak ribena masa tuh. I intern sini memang mengimbau balik time dulu-dulu. renduunyaa. InsyaAllah jumpa lagi. huu

so, kalau nak lepak santai gelak-gelak dengan kengkawan atau dinner with family kat tempat yang cool boleh duduk bersila makan beradab, boleh baring lagi kalau mahu boleh lar try pergi Restoran Al Azmi Seafood Garden di alamat ni :
RESTORAN AL'AZMI SEAFOOD GARDEN
Jalan 1/48a, Bandar Baru Sentul51000 SentulKuala Lumpur

Thanks for reading
farahshahidah

1 comment:

  1. salam kenalan singgah sini.....
    http://ceritamayapersada.blogspot.com/

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign