Blog Farah Shahidah: Seoul Garden The Mines ada sushi !

shushivid

26 April 2014

Seoul Garden The Mines ada sushi !

Assalamualaikum

I suka try rasa macam-macam food. kalau hang out I susah nak makan nasi.tapi more prefer makan benda lain selain nasi. hew. 

hari tu it was my roomate punya birthday, Zue on 22/9 so harus lar celebrate makan luar. part ni yang lemah sikit. pilih location nak makan mana. em selalu macam tu. 


masa time study dulu antara trmpat feberet kitorang budak KBM bila nak makan tak hengat dunia mesti la kat Seoul Garden. so dah berapa kali da sepanjang study ni makan kat Seoul Garden, Mahkota Parade tu.

but untuk kali ni, I try Seoul Garden kat The Mines, Seri Kembangan.heehew. makan sampai tak larat nak bangun.hehe.


sebelum tu nak kasi puji sikit dekat The Mines ni parking dia sistematik. kan bagus semua mall apply benda yang sama. siap provide lampu merah kalau parking full and hijau if ada parking kosong.

so tak ada lar dekat sejam buang masa cari parking je kan? betul idok?


tak banyak beza Melaka punya dengan The Mines. tapi apa yang buat kitorang tertarik nak try kat The Mines tu sebab ada sushi ! whoaa.. Melaka tak de sushi. sobs. 


I suka makan sushi.tak kisah la sushi apa. Sushi King ke sushi JJ ke, semua I sapu. so kat situ, sushi dia banyak jenis jugak lar. tukar-tukar. masa first amek, perasan sushi lain. bila nak amek second trip eh dah tukar lain pulak.

so far sedap-sedap and banyak choice jugak lar. selain ada perapan ayam ada jugak perapan sotong, udang,ketam ,lala and lagi satu yang tak ada kat Melaka ialah ikan. tapi tak amek pon.hewhew.

pilihan minuman jugak banyak.ada panas and sejuk tapi I suka gila dengan Mocha dia.cedap cedapp. Starbuck pun kalah.haha.



Kitorang makan dua kali trip jew. bila dah kenyang dah terdiam tak larat nak bangun.haha. niat hati nak bangun lagi.haih, perut dah tegang macam apa da. 

so far puas hati lar. tapi yang perasan pilihan daging tak banyak. tapi pilihan sayur macam-macam hado. tinggal larat tak larat je.haha. 


kalau suruh I rate, bleh la 4 / 5.hewhew.sebab ada sushi.haha. anyway yang belum penah try sila kan try makan kat Seoul Garden.pastikan perut u'olls kosong and memang lapar macam tak makan 2,3 hari. baru lar rasa berbaloi-baloi makan situ..haha.


thanks for reading,
farahshahidah

Sent from Samsung Mobile

10 comments:

  1. Salam. menarik ni...dri dlu nasuha mmg teringin nk makan sushi,,

    ReplyDelete
  2. Salam. menarik ni...dri dlu nasuha mmg teringin nk makan sushi,,

    ReplyDelete
  3. hihi skrg ngidam ciken chop laa :D

    ReplyDelete
  4. salam..baca entry nie sambil telan air liur sedapnya..hehe

    ReplyDelete
  5. family ecah memang selalu mkn kat seoul garden sebab dia punya makanan mmg tiptop! ngengeh..

    betul parking the mines mmg canggih. rasa jakun pun ada gak tgk ada lampu merah hijau.muehehe

    ReplyDelete
  6. suka juga makan kat seoul garden ni tapi dahlama tak pergi..akk tak suka sushi/...hhee

    ReplyDelete
  7. perghhh... lapar lak baca entri ni... huhuhu..

    ReplyDelete
  8. nampak best tapi KA bab2 makanan jepang ni kureng lah hehehe

    ReplyDelete
  9. Lama la x GI jejalan kat the mines. Huhu~

    ReplyDelete
  10. Hai.. First time tahu ada sushi kat seoul garden. Pernah makan SG kt paradigm mall and OU tp takde pun sushi.. Hehe

    http://qaseh-delima.blogspot.com

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign