Blog Farah Shahidah: talking about FOOD..!!

23 February 2011

talking about FOOD..!!

Assalamualaikommm...!

cerita pasal makan..makan..and makan....
starting from now...
i need to control makan...yeah..!!


makan memang sedapp..!!!
bila kau punya metabolisme badan kurang...
nasib kau lar kena control makan...
nak naek bila2 masa aje boley.....
tapi nak turon mak datok makan masa...
and sangat perlukan usaha berganda2...
huh.....





dapat pulak makan air tangan sendiri...
memang tak lar nak berdiet2 bagai ni.....
orang kata dudok rumah sewa ...
makan kena sekat sket....
konon save bajet...!!
sape kata??



masak aje..kalau nak berjimat...
tong2 duet barang dapor.....
sure belanja kau orang tak sama macam kau orang makan kedai hari2...
nak kata penat...tak jugak...
pandai2 kau lar manage ur time.....
tu buat aku makin selera shot skang,...adehh






dapat pulak bila ada masa free...
plus terajen sikit.....buat la makan2 spesel sket...
spesel tak spesel sangat lar....
1 hari tak yah makan nasi tapi gantikan ngan makanan laen...
teringin Mee sup lar...spagetti lar...laksa lar...macam2 lar kan...
buat haje...
tak payah makan kedai...buat aje sendiri....





bila terindu2 pulak nak makan luar....
ye lah.asek dok makan umah aje kan....
alang2 beli barang dapor....
balek2 pi JJ...tak pon Mydin...tak pon Tesco...
ada lar jugak Pasar Besar kat Melaka Central tuh....
dah penat pusing tawaf satu shopping.....
mengalahkan femly beli barang dapor....
singgah2 lar jugak food court berdekatan....



haa...order lar kau nak hape pon...
tapi order tu laen lar dari yang laen sket...
yang kau tak boley buat kat rumah...keh3...
contoh...sziling ke...chicken chop ke...



haa tak pon kuetiaw tomyam...
cop2..boley aje buat kat umah..haha...
nie peberet kami....
beza nya kami order laen2 mee...haha
cam aku mee kuning...ain kuew tiaw...bella bihun..hahah
macam2 pesen kau orang... :P



sekarang ni...nak cakap pasal makan banyak2 dah tak rajen dah...
aku ngadap cereal..oat....buah-buahan..kismis...
nak makan nasi?boley.... sekali aje lar...
nak jadi macam dulu...ngee~~


tak de dah junk2 food ni..hopefully..! >_<


nak sangat makan jajan??tak yah...
mam je aiskrim...hahaha...
peberet aku kebelakangan ni.....LOL...
jempot makan aiskrim ni ye....
jempot tengok aje...hahaha


thanx 4 readinggg!!

1 comment:

  1. adoi..lapaq tgk makanan ni..hehe
    i followww...=D

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign