Blog Farah Shahidah: Apa yang best tentang KEEK ?

shushivid

16 August 2013

Apa yang best tentang KEEK ?

Assalamualaikum =D

Apa itu KEEK ? (sila klik) sama macam FACEBOOK ke?TWITTER or INSTAGRAM?tidak..tidak...mungkin sama tapi bezanya adalah keek kita upload video berdurasi 36 saat..dimana korang boleh la updates aktiviti seharian korang..hari ni buat apa..makan apa..keluar dengan siapa..hanya dengan  buat video..biasanya kita post ayat-ayat kat facebook or twitter kan..dan upload gambar semata dalam instagram..tapi dengan keek kita boleh nampak apa orang tu buat...dengar suara semua...haa macam tu laa gupenyee...haha


tu dia apps KEEK yang aku dah install..boleh jugak bukak on website terus

main menu dalam KEEK


aku rasa ramai dah tahu pasal KEEK ni..even mostly tak ada akaunnya..tapi ramai jugak yang tak tahu..rasa aku laa...sebab KEEK ni memerlukan orang yang berani or jenis sempoi je kalau nak buat video ni..yela..nama pun buat video orang mesti tengok..kalau malu tak yakin mesti laa tak nak buat..pada mula nya aku sekadar menggodek-godek apakah benda KEEK ni..sebab selalu perasan retis-retis tanahair kita selalu post 'follow me on KEEK' lebih kurang macam itu laa..then aku try install dalam phone..nak tengok benar kah KEEK ni sekadar untuk artis semata-mata..eehhee..

then bila dah sign up..aku pun usha-usha apa yang best..baru laa faham apakah benda KEEK ni...aku buat KEEK just nak tengok video-video orang je..okay laa kalau nak buat hiburan santai untuk korang dikala kebosanan melanda.hehe....aku buat KEEK ni pun dah lama dah..selama ni bila bosan-bosan aku view laa KEEK orang..eehee

kat Most Viewed ni la aku usha KEEK yang ramai viewers..

aku tengok ramai jugak orang ada KEEK ni...tapi ramai jugak budak belasan tahun..budak sekolah pun dah ada KEEK..hamboih kemain..terasa pula..berapa beruntung nya budak-budak zaman sekarang membesar dengan macam-macam teknologi..

to those pengguna KEEK yang baru update video..Keek diorang akan keluar kat sini

okay nak tahu apa yang bestnya lagi pasal KEEK ni yang aku boleh summarized kan...

just search je selebriti ke id siapa-siapa yang nak dicari..oversea pun boleh

  • sekarang kan trend parodi melambak-lambak dah orang buat...haha..KEEK pun ada jugak orang buat parodi..memang kreatif-kreatif diorang ni..antaranya Jaasuzuran, Mawarasid and Arfaanrasid, Bobo yang buat parodi lagu Sayang yang dah makin meletops tu pun ada KEEK...





  • kadang-kadang most selebriti ni upload video telatah anak-anak diorang yang superb cute..haha..macam anak Tomok..comellnyesss..anak Erra Fazira yang sangattt cerdik...keletah anak-anak Aaron Aziz and ramai lagi laaa


  1. ada orang buat cover lagu macam Shila Amzah, Marsha dan lain-lain..even kejap pun...
  2. boleh edit-edit video macam buat suara chipsmunk laa..compile lain-lain video...
  3. boleh follow KEEK yang korang suka and boleh tengok new updates diorang
  4. boleh KOMEN and LIKE video
  5. once dah ada akaun boleh laa korang upload video ikut laa kemahuan korang..nak upload pasal hari buat apa..pergi mana..dengan siapa..and suka hati korang la...nak buat parodi macam diorang pun okeh..haha..takpun video gila-gila macam Sharifah Sakinah..silap-silap banyak viewers korang nanti...eeheee..
tak kesah lah apa pendapat korang pasal KEEK ni..sebab ada yang negatif and positifnya...kalau orang suka it's fine..mungkin orang akan follow/like...kalau tak..macam biasalah penuh komen negatif apa semua..it's depend pada anda la yang menguploadnya..tapi kalau aku dari sudut positifnya..okay je kalau nak buat KEEK untuk share everything yang korang bua..t macam jugak post status kat fb, upload gambar dalam instagram and so on..bezanya yang ni upload video..lain orang lain perceptionnya..huu..nak lebih tahu pada yang tidak tahu boleh la try install and sign up...huuu

thanks for reading
lots of love,
farahshahidah

2 comments:

  1. Terbang melayang dari blog & mendarat di sini ('',) Salam Ziarah, & jemput ke blog ya : Blogger Sekalian, Tolong Zam Sound Budak Blogger Baru Ni Boleh Tak?

    ReplyDelete
  2. hari tu jelah obses kejap dgn keek.. skrg dah delete keek..


    My recent post : Rumah Patung Barbie Inspirasi IKEA

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign