Blog Farah Shahidah: Libresse : anda mahu inspirasi ?

16 August 2013

Libresse : anda mahu inspirasi ?

Assalamualaikum..

orang perempuan sekarang kebanyakannya sudah bijak mengatur hidup..dah ada perancangan awal untuk apa dibuat pada masa akan datang..siapa kata perempuan hanya tak kemana..tak payah belajar tinggi-tinggi..tahu duduk dapur saja nanti..jika ada yang mempunyai perception macam tu..hey kamu silap okeyh..
bagi aku wanita juga bijak mengatur strategi kehidupan berbanding lelaki dengan cara mereka yang tersendiri..pada wanita-wanita sekalian sila rasa bersyukur..ehee..

entry ini untuk wanita-wanita sekalian ya,.,,maaf encik lelaki..bukan untuk diskriminasi ke apa sekadar 'girls talk'  buat masa ini..ehee..kita as kaum wanita selalu dianggap lemah..seperti dianggap 'apa pun tak boleh' kununnya..tapi hakikatnya wanita ni perlukan keyakinan actually untuk buat sesuatu yang dorang mahukan..dengan kata lain perlukan support daripada orang sekeliling..bila dah ada sumber inspirasi mahupun keyakinan..wanita mampu berdiri di atas kaki sendiri lebih daripada lelaki, tahu?eheh

untuk mencari inspirasi misalnya..kita perlu tengok pengalaman orang lain..macam mana jatuh bangun seseorang tu..membuatkan kita lebih yakin untuk mencuba sesuatu yang baru...dalam masa yang sama korang akan lebih 'motivated' nak teruskan apa yang korang nak buat pada masa akan datang..dan bila nak mula lakukan mestilah korang nak kan orang 'support' kamu daripada belakang, bukan?macam jugak korang nak plan one fine day u wanna start up business misalnya..




tak mahu cerita panjang...aku telah menggodek satu laman web produk yang diketahui umum iaitu Libresse-Shine On yang mana sangaaaaatt membantu uolss sesiapa yang bergelar wanita diluar sana...yang ingin mencari sumber inspirasi/motivasi/mahupun membina keyakinan.. boleh usha http://www.livelibresse.com.my/shineon/index.php


dalam laman web ni, korang boleh turut sama-sama explore macam-macam info yang berkaitan tentang how to built up ur confident semua..dapat idea apa nak buat in the future nanti, tengok details tentang mereka yang jadi usahawan wanita dan sebagainya...yang paling best disediakan link bagi yang ada angan-angan mahu berbisnes sendiri dengan product sendiri...untuk membantu anda memulakan perniagaan...kelasss tuuu...!

korang boleh explore ketiga-tiga ni untuk dapat lebih inspirasi

segala apa persoalan tentang idea-idea nak mula perniagaan semula boleh dapat kat sini..

so boleh la menggodek website tu untuk mendapat info yang lebih lanjut..setiap bulan akan ada usahawan pilihan yang diupdate..so boleh laa usha details and pengalaman diorang..sangat suka baca kisah orang yang ada pengalaman macam-macam ni..sedikit sebanyak bagi motivasi/inspirasi pada kita..tak semestinya apa yang kita buat hari ni kita dah cukup berjaya dah untuk masa akan datang dan tak semstinya kita lemah/gagal hari ini kita tak mampu lakukan apa-apa akan datang..mungkin one day kita akan be 'somebody' siapa tahu...

so as woman jugak..aku memerlukan strategi yang baik mula dari sekarang lagi untuk bentuk masa depan aku, In syaa Allah...perlukan inspirasi dan motivasi dengan benda macam ni la untuk bikin aku lebih yakin nak tempuh hari akan datang...ceh..ehee..doakan kejayaan bersama =)

No comments:

Post a Comment

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign