Blog Farah Shahidah: My Raya 2013 : penutup

shushivid

20 August 2013

My Raya 2013 : penutup

Assalamualaikum !

Raya memang sebulan sekali...tapi perasan tak makin lama raya kurang menyengat..tak tahu laa raya aku je atau semua orang...kalau dulu aku perasan kalau sebulan raya...sepanjang sebulan tu jugak laa kemeriahan tu still terasa...still nampak macam beraya lagi...dengan orang tak putus-putus datang beraya..open house sini sana...sebulan tu ugak la bakar mercun/bunga api lagi..but now, semakin slow..

okay main point disini hanya la nak cakap yang actually nya aku sekarang pun dah tak feeling nak raya dah..if ada kawan ajak pergi beraya time-time macam nih..rasa macam 'eh boleh raya lagi ke?'..hahaha..dah kenapa tak boleh raya.. kan sebulan..rumah aku pun dah tak terima kunjungan tetamu dah..hehh.. now dah menjalankan aktiviti kat rumah macam biasa...kuih raya tinggal saki baki je..bukan banyak orang makan...banyak aku dengan adik-adik aku makan..hahaha..baju raya dah pun boleh simpan..kalau keluar kan pun just untuk pergi orang kawin..yeahh orang kahwin..sedang musim orang tunang/kahwin ye sekarang ni..hmm

sekolah pun dah mula bukak...so kepada adik-adik sekalian sila buka buku sekolah and..no more raya keep studying..harhar..say bubye to baju raya and say hye to baju sekolah semula...cakap macam tak sedar yang aku ni belajar lagi..eehee..aku ada dalam 20 hari macam tu laa untuk back to the position as student..selagi aku being as student selagi tu aku rasa my raya was like hambar..tahu?tak pe biar aku je yang tahu..heheh...

next semester In syaa Allah semester akhir aku belajar dalam kelas..and awal tahun depan internship..and dalam pertengahan tahun depan GRAD !!Insyaa Allah..doakan aku pelissss ! I'm begging you..dipermudahkan urusan...amin...In syaa Allah jugak my raya tahun depan akan ada kelainan sikit..apa yang lainnya?dah tak jadi student mungkin..eehee..

pinjam spek sekejap..makin berusia dah aku ni..haha

so to those yang still beraya lagi...have fun kayh !ni la masa nak mengerat silaturahim kan..hehehe.and wanna say Selamat Hari Raya again !! =)

thanx for reading
lotsoflove
farahshahidah

5 comments:

  1. hahaha. saya pun rasa macam dah kurang dah meriah raya ni.hehe. mungkin sebab dah makin tua agaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. makin tua mkin tak meriah ye?..hehehe

      Delete
  2. Assalamualaikum awak. samalah kita, raya tahun ni agak hambar la. btw good luck with your study! selamat hari raya, maaf zahir dan batin :)

    ReplyDelete
  3. saya lagi la tak menyempat nak beraya.makan je kuih2 raya kat umah tu sambil sumbat susu kat baby uhuk3 :D

    samat hari raya ye :)

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign