Blog Farah Shahidah: Selamat bertunang Bella !

shushivid

14 August 2013

Selamat bertunang Bella !

Assalamualaikum !

kami kenal ketika mula menjejakkan kaki kat Universiti Teknologi MARA  (UiTM) Kampus Lendu..taking diploma in Accounting..dalam tahun 2008 masa tu..she was my classmate..mula berkawan disitu..kemudian tak habis diploma..sampai sem 3 je than dapat pergi penerapan ke degree...babai kepada Uitm Lendu pergi memberanikan diri masuk degree pulak dekat tempat palinnnngggg jauhh...Uitm Kampus Bandaraya Melaka..eeeeheee..kami jadi classmate lagi and penah serumah sewa...and berkawan rapat juga..

and now dah nak hujung semester dah..dah nak hampir ke garisan penamat dah belajar dan belajar..we still friend...Alhamdulilah =)...dia yang aku maksudkan Bella ( Siti Nabilah binti Azman)..and today..dah jadi tunangan orang pun.!!.hey kawan I yang penah tidur sebantal makan sepinggan dah pun tunang huii !heheh..i'm so happy for her actually..siapa tak mahu tumpang gembira kannn...

itu Bella ..sebelahnya mak andam nya..our close friend jugak...baju biru cair itu Ain..our close friend jugak..kami bertiga dri Uitm Lendu sampai la degree skang ni..kiri aku..kawan masa sekolah menengah aku and dia kawan baik Bella since dari kecik lagi..betapa kecilnya dunia ni..


kisah cinta (wahh kisah cinta yee.eehee) diorang memang membesar pun dalam tempoh kitorang bersengkang mata belajar dari diploma sampai laa sekarang...so tak terkejut or tak ada la sampai tak sangka ke bila dapat tahu dia on planning nak tunang...just rasa syukur Alhamdulilah relation diorang akhirnya melalui fasa yang patut diorang lakukan pun..eehee...

kami bertiga penah jadi housemate =)



us

sepanjang dalam bersahabat bohong tak ada onak duri ranjau apa semua kan...macam kami..walaupun penah ada 'terkucil' tapi tetap sahabat till now...bagi aku apa yang jadi sebelum-sebelum ni sebenarnya asam garam bila kita berkawan dengan orang tu...benda-benda macam tu sebenarnya lagi buat kita kenal kawan kita and relation dalam berkawan lagi kuat  dan jadi lebih matang in syaa Allah...adatlah berkawan dalam tempoh belajar yang lama macam aku kat degree memang macam-macam boleh jadi..tapi lama-lama kita akan lupa apa benda yang tak best jadi...

time goes around..kami jadi lebih matang..tahu fikir yang mana baik dan buruk..so setakat perkara remeh in syaa Allah tak kan nak ambil port kan..so bila dia bagitahu nak bertunang.. aku cuba usahakan untuk pergi jugak walaupun rumah dia jauh ke sana Kuala Sg.Baru..dekat Masjid Tanah sana.eheee..seronok okay pergi hari bahagia orang ni tak kesah laa wedding ke or tunang ke...orang kata ambil aura laa kununn...eehee.

jadi to Bella...if you reading this... I wish you congratulation on your E-day my dear =)hope anda jaga hubungan ni berkekalan ke jinjang pelamin..makin dimurahkan rezeki  In syaa Allah...terima kasih for being a good friend to me ! hope kita still berkawan even apa-apa pun jadi between us..Love you !



Thanks for reading
Lotsoflove
farahshahidah



3 comments:

  1. cewahhhh kamu bila plak? hehehe

    ReplyDelete
  2. tahniah to your friend :) cantik baju tunang dia.

    ReplyDelete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign