Blog Farah Shahidah: The Lost World of Tambun with The Butterfly Project Malaysia

20 August 2013

The Lost World of Tambun with The Butterfly Project Malaysia

Assalamualaikum =)

Mesti korang familiar dengan satu tempat pelancongan ni iaitu The Lost World of Tambun which is located in Ipoh, Perak..seriously ia adalah sebuah taman tema yang terbesar di utara tanah air dan mempunyai pelbagai tarikan pelancong..dan telah tercatat antara 10 Destinasi Pelancongan Terbaik untuk tahun 2013...wahh !



kalau ditanya "Why you want to go to The Lost World of Tambun "..here will be my the answers..hehehe

Belum pernah pergi The Lost World of Tambun

yepp since aku pernah je dengar tempat ni, selalu dengar cakap orang yang tempat ni best, memang puas hati lar kalau holiday kat sini..pernah plan dengan kawan-kawan untuk ke sini tapi sayang plan selalu tak menjadi..till now belum pernah jejak kaki lagi ke sana..so sad !hew...


Suka akan aktiviti air

 dekat The Lost of Tambun ni banyak disediakan pelbagai aktiviti yang superb best and sangat-sangat aku nak try buat...nama pun taman tema air mesti la most aktivitinya melibatkan air and I love it! hehh
ada Waterpark yang mana provide banyak aktiviti air like Jungle Wave Pool, Cliff Racer, Tube Riders and so on...boleh main sepuas-puasnya..selalu dengar orang kata best and nak sendiri rasa experience tu




ada banyak adventurous activities yang sangat superb !

selain aktiviti air, ada jugak provide with aktiviti kering yang sangat adventure and aku memang suka buat aktiviti yang adventure and thriller ni..takut memang takut..tapi lagi takut lagi nak try..hahah..sebab main benda-benda yang mencabar ni bagi kepuasan actually..bila diberi peluang, aku nak try sangat-sangat..so kat sini ada Amusement Park yang mana ada aktiviti macam Dragon Flight, Storm Rider, Lupe's Adventure (nak sangaaaat naik)


suka pada haiwan

macam pencinta haiwan macam aku..kat sini, boleh la aku lepaskan peluang tengok secara live dengan encik harimau kat Tiger Valley..selain itu dapat peluang spending time dengan banyak binatang almost 4000 binatang daripada 55 spesis dekat Lost World Petting Zoo..wahh sangat bahagia rasanya..boleh tengok and pegang-pegang binatang yang tak pernah dipegang lagi..boleh bagi makan..ada Rabbit Wonderland, Bird Paradise, and Turtoise Kingdom and so on..what a sweet experience.Lol =p



mahu rasa spa di The Lost of Tambun

since dekat situ ada provide 100% natural mineral hot spring, aku nak sangat rasa berendam dalam tu..sedar diri in tak pernah sekali memanja kan diri dekat spa..hehh..kalau pernah pun berendam dalam kolam air panas semula jadi....tapi dekat sini ada macam-macam jenis hot springs and spa ada ...boleh berendam dalam Crystal Pool, rendam kaki dalam Foot Spa, boleh buat body therapy di Crystal Spa and banyak lagi..


Hotel dan resort yang modern/selesa

berdekatan dengan taman tema itu sendiri..Hotel dan resortnya dikelilingi alam semula jadi yang fresh and buat pengunjung lebih selesa..itu yang paling penting,..heheh..we should try it !


mahu naik keretapi like old school style..hehe

seumur hidup sekali je kot naik keretapi ..tu pun tah bila..so boleh keThe Lost of Tambun dengan menaiki train ETS Malaysia yang akan bawa kita from KL Sentral to Ipoh..huu..ya mungkin akan lebih seronok pergi menaiki train..nampak lagi adventure la kan..heheh..naik train yang laju kemain tu and dengar cerita mungkin memakan masa 2 jam sampai ke sana.


Gathering with bloggers

I love to meet new friends..share anything with them..that's why I keep blogging..bagi aku blogger mempunyai ciri-ciri yang sama actually..suka berkenalan..tak sombong and suka kan gathering..so kalau dapat pergi sana beramai-ramai..dengan blogger lain pulak..adalah satu benda yang sangat happening okeh!serius akan jadi moment yang best nanti..believe me ! =)

so semua reasons yang aku nyatakan adalah sebab kenapa aku nak join The Lost of Tambun Getaway with The Butterfly Project Malaysia yang bakal diadakan baru-baru ni..since aku suka sesuatu yang baru, suka mencuba..suka travel, sukakan adventures, gathering with new friends and paling penting aku sangat sukakan anything yang melibatkan semula jadi..hehh..that's why I prefer to join this getaway...In syaa Allah =)

sumber : http://www.sunwaylostworldoftambun.com
https://www.google.com.my






5 comments:

  1. Nad tak pena pegi lagi yg dekat Ipoh.. yg dekat Melaka pena la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. me too tak pernah pegi punnn..sob2

      Delete
  2. Assalamualaikum awak. nak join! nak join! kita pun tak pernah masuk sini. how to join?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom la join..cube cri kat fb The Butterfly Project Malaysia..nnti ade la die gtau kt situ..jom la..mne tau ade rezki..hehehe

      Delete
    2. awak, saya dah submit entri. debor jantung dup dap. takutnyaa nak tahu keputusan. insyallah kalau ada rezeki dapatlah pergi kan awak :)

      Delete

Comment please =D Thank you ^^

Blog Farah Shahidah © . Designed by MaiGraphicDesign